in ,

Girls, Breakfast Sangat Penting Tau! Sebab…

Sumber gambar: unsplash.com/@thoughtcatalog

via GIPHY

Hi si cantik! Korang makan sarapan sebelum pergi sekolah tak? Alasan yang kita selalu dengar kalau nak skip breakfast ialah makan pagi nanti sakit perut, mengantuk waktu kelas, takut lambat pergi sekolah, tak sempat nak makan dan macam-macam lagi! Oh no girls! Breakfast first please! Harini LUNARIA akan kongsikan kesan kalau kita skip breakfast!

KURANG BERSEMANGAT

via GIPHY

Pernah terjadi dekat korang baru je nak pegang pen dekat dalam kelas, dah menguap sebab tak ada energy? Haa ni merupakan salah satu kesan kalau skip breakfast. #Lunagirls perlukan tenaga untuk bertahan sepanjang kelas sehingga waktu rehat, so amat penting untuk makan sekurangnya dua keping roti dan secawan susu okay?

HILANG FOKUS

via GIPHY

This is the most important thing sebab bila dah tak bersemangat, mesti fokus pun hilang melayang entah ke mana~~ But it’s okay girls, make sure korang minum banyak air tau! Supaya oxygen sampai di kepala dan korang akan kekal fokus semasa di dalam kelas okay?

BERAT BADAN TIDAK IDEAL

via GIPHY

Bila perut kosong di waktu pagi, tengahari baru nak makan of course kuantiti makanan yang korang akan makan jadi banyak kan? Haa jaga-jaga! Hehe..Banyak kajian akademik mengatakan skip breakfast akan membuatkan berat badan mudah naik sebab kurang metabolimse untuk membakar kalori dalam badan!

SISTEM IMUNISASI BADAN LEMAH

via GIPHYn

Watch out girls! Jika #Lunagirls skip breakfast, badan akan mudah lemah dan akan mudah dapat penyakit tau! Sebab tak ada tenaga untuk lawan sel-sel jahat. So, amat penting untuk makan sarapan bernutrisi tinggi supaya badan kuat okay girls?

Mulai esok, make sure makan sarapan okay? LUNARIA harap after this our lovely #Lunagirls akan ambil breakfast every morning walaupun hanya dengan makan sekeping roti je! Hihi! Jaga diri #Lunagirls! XOXO~~

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Siapa Selalu Gaduh Manja Dengan Adik Beradik?

Alamak! Patutlah Tak Boleh Kerap Tidur..