in ,

Giliran Facebook Pula Sorok Jumlah LikesπŸ‘ πŸ‘Ž

Sumber gambar:https://www.lifewire.com/play-youtube-in-the-background-on-phone-4176945

Since Facebook ialah satu syarikat under Instagram, mestilah ada a few updates yang akan jadi sama. Lebih lagi kalau perkara itu menguntungkan syarikat. That’s why sekarang ini dengarnya Facebook akan ikut jejak langkah Instagram untuk hide jumlah likes dekat setiap posting.Β Apa pendapat #Lunagirls tentang ini?

via GIPHY

Alamak, macam mana makcik dan pakcik dekat Facebook nak tengok sanak saudara merekaΒ like ke tak gambar atau posting mereka, hehe! Lagi pun masa inilah kita nak tunjuk berapa ramai like gambar kita! Sambil kita melayan makcik bawang fight untuk tahu siapa punya posting lagi banyak likes, jom kita makan pizza dulu! SuperDeals ada buat diskaun hebat beli satu percuma satu tau! Lagi kenyang makan pizza daripada membawang! Huhu!

InformationΒ ini didedahkan sendiri oleh seorang peneliti software, Jane Machun Wong yang mana dia dikatakan dah jumpa kod untuk hilangkan likes dekat apps Facebook untuk pengguna Android. Sama juga konsep macam Instagram yang mana hanya owner account je yang boleh tahu berapa ramai orang dah like posting tersebut.

Image result for facebook hide likes
Sumber gambar

So, orang lain hanya akan nampak a few reaction emoji dan posting tu dah di-like oleh beberapa kenalan sahaja, tapi tak ada nombor yang akan dikeluarkan. Pihak Facebook still lagi dalam penilitian untuk lancarkan update terbaru ini. Kalau ia memang berjaya, maksudnya Facebook dan Instagram kita ‘BFF’Β sebab masing-masing miliki update yang sama.

At the same time ada juga a few pengguna tak setuju dengan update terbaru ini mungkin sebab risau tak dapat banyak likes untuk posting tersebut. Lagi-lagi pada account bisnes yang perlukan likes untuk promote produk. Tapi tak dinafikan ada juga yang setuju sebab bagi mereka benda itu tak effect apa-apa pun.

via GIPHY

Tapi Ainaa rasa untuk #Lunagirls mesti tak ada apa-apa effect kan sebab rasanya kebanyakan daripada teenagers sekarang ramai main Instagram je, tak main Facebook sangat. Apa pun, jangan lupa update apps Facebook ya girls.Β 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kenapa Kita Lebih Rapat Dengan Ayah

Perempuan Lelaki, Dua-Dua Pun Boleh Main E-Sport