in ,

Get Ready Bag ‘Emergency’ Waktu Period!

Sumber gambar busymommymedia.com

Period? It’s okay girls jangan panik. Kalau haritu Ainaa share tips tentang emergency kit untuk ke sekolah dan hijabis, this time Ainaa kongsi tips emergency bag khas buat girls pada saat genting untuk period… Antara barang yang perlu ada dalam emergency bag tu ialah…

PAD

Sumber gambar: pinterest.com

Of course pad ni benda paling penting yang korang kena letak dekat dalam emergency bag. Tak kisah korang nak letak pad jenis night or day punya. Asalkan selesa pakai waktu dekat sekolah. Tapi Ainaa sarankan korang spare pad overnight punya sebab kita taknak alami kebocoran dekat sekolah ya girls. Malu la!

MINYAK ANGIN

Sumber gambar: www.axebrand.com.my

Nampak leceh tapi sebenarnya minyak angin ni benda ‘wajib’ yang korang kena simpan. Minyak angin ni kira macam ‘magic’ sebab boleh hilangkan rasa sakit senggugut waktu tengah period. Tak kisah la apa jenis minyak angin sekali pun, asalkan boleh guna untuk hilangkan rasa sakit betul tak girls?

UBAT

via GIPHY

Yesss, most important things after pad ialah ubat-ubatan. Maybe korang ada ubat khas daripada doktor yang perlu dimakan waktu datang bulan atau ubat yang korang consume setiap bulan. Anggap la ubat ni sebagai your ‘BFF’ yang perlu dibawa ke mana-mana ya.

PANTIES SPARE

via GIPHY

Panties dan pad ni antara benda paling penting yang korang memang kena ada. Kalau korang dah bocor dekat sekolah, mesti la panties tu dah kotor dengan darah. That’s why extra panties ni ‘wajib’ ada juga dekat dalam bag emergency kita ni.

via GIPHY

Setiap bulan, Ainaa akan ‘renew’ semula bag emergency yang selalu Ainaa guna waktu tengah period. Semua barang yang Ainaa list ni pun antara yang ‘wajib’ ada dekat dalam beg tu. So kalau #Lunagirls still tak ada lagi emergency bag, why not start bulan ni. Nanti boleh la share dengan Ainaa list barang tu. Hehe!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Lepas STPM, Nak Kahwin? Oh No 😱

Jom ‘Korek’ Port OOTD Paling Onz!