in ,

Gaya Rambut Untuk Girls Rambut Nipis!

Sumber gambar: Youtube.com

Selalunya kalau girls yang ada rambut nipis ni mesti akan rasa insecure dengan rambut diorang. Sometimes tu memang tak akan buat styling langsung rambut. Sebab takut rambut tu gugur or nampak botak dekat kepala. Actually girls ada je fashion rambut yang sesuai dengan korang, tak perlu be boring dengan gaya rambut yang biasa, tapi be bold untuk mencuba.

Bagi girls yang ada rambut nipis, gaya yang sesuai untuk korang mesti potongan pendek atau medium. Sebab ia akan memberikan ilusi rambut lebih tebal. Jangan pilih potongan yang terlalu panjang. Mungkin korang boleh cuba gaya..

GRADUATED BOB

Pinterest.com

Girls yang tak pernah cuba untuk berambut pendek mungkin boleh cuba potongan ni. Gaya ni akan berikan volume pada rambut korang, so tak la nampak nipis. Yang ada pipi comel pun akan nampak slim je dengan haircut macam ni. Dengan gaya ni korang boleh pilih sama ada nak ada bangs atau tak..

BLUNT BOB

Sumber gambar: Pinterest.com

Gaya haircut ni pun salah satu gaya yang korang boleh ikut. Incase kalau takut potong pendek, blunt bob ni tak terlalu pendek tapi masih boleh memberi ilusion pada rambut korang. Ia juga akan memberikan volume dan layer halus pada rambut.

WAVY BOB

Sumber gambar: southernliving.com

Kalau dah bosan berambut lurus, mungkin korang boleh cuba untuk permanent wave atau curly. Selain berikan gaya wave yang cantik, rambut korang juga akan nampak lebih tebal. Dengan gaya potongan wavy bob ni memang nampak lebih cantik.

PIXIE CUT

Sumber gambar:https://www.brilio.net/selebritis/8-artis-korea-ini-makin-cantik-dengan-rambut-pixie-cut-bisa-ditiru-ni-1711041.html

Bagi yang berani untuk berambut pendek. Mungkin korang boleh lakukan pixie cut. Gaya ni tak la terlalu nampak macam boys tapi more to girls and cute. Ala macam si comel twice Jungyeon tu.. Tapi make sure korang yang nak buat gaya ni, mintak dulu permission parents, takut nanti diorang marah pulak. Yang best nya rambut macam ni, korang tak perlu tunggu lama untuk keringkan rambut..

Sekarang tak perlu runsing lagi girls, sebab rambut nipis pun still boleh bergaya dan cantik. Tak la boring je dengan gaya rambut yang sama. Nak lagi best bila korang dapat harga murah untuk make over rambut.. Macam dekat Superdeals ni, colouring/highlight + treatment + wash & blow for 1 person hanya Rm 68 je.. Fuhh! Nak cantik ni tak mahal pun sebenarnya.. As long korang berani mencuba!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Sedihnya Oppa Bakal Pergi Latihan Tentera 2020!

Lepas Seungri, B.I Pula Kantoi Dadah! Betul Ke?!