in ,

Gaya Rambut Lelaki Yang Tak Onzz, Mungkin Bakal Di-Reject

Haihhh, macho betul la MK dengan style rambut dia tu! Nak suruh bf buat rambut macam tu juga la, baru la ‘tercyduk’ macam MK! Hehe!

Bila tengok boys, apa benda pertama yang buatkan korang tertarik pada dia? Adakah wajah dia, badan ketak-ketak, gaya percakapan atau gaya rambut dia? Bukan girls je yang rasa rambut tu ialah mahkota tau, boys pun rasa benda yang sama. For boys, make sure pilih gaya rambut yang betul ya sebab ada a few gaya rambut yang boleh buatkan girls turn off dengan korang which is…

BOWL CUT

Image result for ugly bowl cut
Sumber gambar

Mungkin waktu potong rambut tu, barber letak mangkuk dekat kepala customer untuk bagi nampak bentuk macam ‘mangkuk’ tu. Gaya rambut ni memang famous dekat Korea dan ramai je bintang K-Pop buat gaya rambut bowl cut ni, tapi kalau dekat sini macam tak kena pula bila tengok. Punca utama kenapa jadi macam pelik ialah sebab tak kena dengan bentuk muka at the same time nampak gaya macam ‘adik-adik’. Tapi rasanya gaya rambut bowl cut ni tak dibenarkan dekat sekolah kan?

MULLET

Image result for mullet hair cut
Sumber gambar

Hello? Ingat ni tahun 70-an ke nak buat gaya rambut depan pendek, belakang panjang? Gaya rambut ni hanya sesuai digayakan waktu tahun tu je, kalau sekarang memang kena gelak je. Just imagine kalau korang buat gaya rambut macam ni, mesti kena bising dengan mak sebab kelakar dan langsung tak kena. Even before this ada selebriti yang gayakan rambut macam tu which is G-Dragon dengan V BTS, but still no!

BELAH TENGAH

Selamat pagi gais! lagi d rumput jagung gais~~Fazwan

Persatuan rambut belah tengah Malaysia 发布于 2018年8月26日周日

Allahu! Nampak macam budak baik je ya gaya rambut macam ni. Tak payah nak susah-susah sikat, terus betulkan guna tangan je. Tapi gaya ni hanyu valid for those yang mempunyai bentuk muka sharp. Kalau bentuk muka bulat macam bulan tu, kirim salam je la ya bang sebab memang kena gelak je nanti. Apa yang pasti, gaya rambut ni sangat popular pada sekitar tahun 90-an sebab ramai selebriti Malaysia yang gayakan rambut macam tu contohnya Tomok yang pada masa tu jadi ikutan ramai.

MOHAWK

Image result for mohawk hairstyle
Sumber gambar

Gaya rambut sedok kiri kanan ni pernah jadi gaya favorite boys satu masa dulu. Ye la, nampak style la juga sebab belah kiri kanan sodok pendek, hanya tinggal rambut belah atas je. Tapi dalam style pun katanya gaya rambut ni langgar garis panduan ‘rambut tak beretika’. Actually gaya rambut ni okay je, cuma kalau dah bahagian atas tu panjang sangat nampak macam selekeh pula sebab merimaskan mata yang memandang! Lagi-lagi kalau rambut kering tak ada gel, memang nampak macam tak mandi la.

Apa pun, semua gaya rambut yang Ainaa mention dekat atas ni, semuanya tak dibenarkan dekat sekolah. So boys, kalau nak pikat hati girls dekat sekolah tu, make sure rambut korang kemas sentiasa okay. Jangan terlampau ikut fesyen sangat, nanti girls tak suka pula.

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Bubble Tea ‘Mengeras’, Tealive Balas Balik

Wajib Bersihkan Bahagian Ini Waktu Mandi