in ,

Game Horror Yang Paling Seram, Takutnya!

Sumber Gambar: https://www.youtube.com

Hello #Lunagirls! Siapa dekat sini suka main PC game? Kalau ada, korang memang gempak Sebab jarang girls suka PC games! Selalunya orang akan main game perang, tapi apa kata sekali sekala tukar genre dengan main game genre horror.. Best girls! Sambil main rasa berdebar, seram sejuk.. Hihi! Jom Ummi kongsikan beberapa game horror yang korang boleh main dekat PC!

RESIDENT EVIL 7

via GIPHY

Series PC game paling laku! Bukan hanya di PC tetapi boleh download juga dekat phone dan juga PS4.. Siapa pengikut game Resident Evil mesti dah tahulah jalan permainan dan keseramannya! Huhu! Ala.. Game ini sebenarnya korang hanya perlu lari dari zombie, atau pun bunuh dan ada juga puzzle that you need to solve tau! Pada Ummi part itu yang paling mencabar. Bagi yang baru nak cuba better tengok dulu dekat YouTube, tengok korang boleh handle ke tak ketakutannya!

FRIDAY THE 13TH: THE GAME

Sumber Gambar: https://www.youtube.com

Game ini diadaptasi dari filem horror popular “Friday the 13th”! Karakter utama dalam game ni ialah Jason Voorhees. Siapa yang pernah tengok cerita ini mesti tahu Jason ini ialah seorang psikopat! Game ni multiplayer taukorang sendiri mungkin akan dapat karakter Jason itu tanpa di ketahui oleh 6 kawan korang yang lain. Jadi kenalah rancang strategi elok-elok, lagi senang korang menang!

OUTLAST II

Sumber Gambar: https://www.inverse.com/

#Lunagirls pernah cuba main game ini? Ummi pernah tengok kawan Ummi main pun dah cukup seram! Haha! Game ini akan bawa korang ke sebuah rumah sakit jiwa yang ditinggalkan dengan hanya berbekal cahaya dan penglihatan dari kamera. Dalam game ini, korang hanya perlu survive dari serangan orang sakit mental yang dah jadi monster. Tapi game ini memang banyak terkejut sebab monster itu keluar from out of nowhere! So jangan lupa buka mata besar-besar okay!

ALIEN ISOLATION

via GIPHY

Untuk game terakhir ni pula, korang kena fight with the alien yang ada dekat sana! Tugas korang untuk menyelamatkan diri dari alien yang menakutkan sama ada membunuh atau pun terus menyorok.. Tapi lagi syok Kalau korang berani lawan! Jangan lupa cabar diri korang untuk pergi bunuh alien itu sebanyak mungkin!

Ini adalah beberapa game horror yang Ummi sendiri pernah main! Lepas main game, nak tenangkan diri #Lunagirls boleh layan lagu best di Playlist Hot X okay!  Dan kalau korang ada game yang lagi gempak, jangan lupa share dengan Ummi tau.. boleh Ummi lawan dengan Ainaa, Tee dan Faya nanti!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Lisa BLACKPINK Ramai Followers Malaysian?

Semua Kasut Buat Sakit Kaki? Jadi Kaki Ayam Je Lah!