in , ,

Followers 152 Juta, Tapi Selena Tak Install Instagram!

Sumber gambar: https://www.rollingstone.com/music/music-news/hear-selena-gomezs-tender-cover-of-yazs-only-you-192179/

Selena Gomez tak install apps IG? Seriously? Takkan la dia ada account IG tapi langsung tak install app tu dekat phone? Sibuk sangat ke dia sampai tak ada masa sampai kena uninstall apps IG tu?

View this post on Instagram

Bad Liar music video is out by the way 😏

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Ya girls jangan terkejut sebab Selena memang tak install apps Instagram dekat phone even dia ada seramai 152 juta followers! Dia yang berjuta followers pun tak main IG sangat, inikan kita yang setakat ada berapa ratus je followers ni, huhu! #SadLife

Sebab utama kenapa Selena tak install apps Instagram ialah dia merupakan seorang yang obses dengan social media sejak dulu lagi. At the same time dia akan habiskan banyak masa dengan hanya scroll social media kalau dia terus biarkan apps Instagram tu dekat phone dia.

Bukan tu je, lepas alami depression dulu, Selena decide untuk nak kurangkan main social media sebab dia akan baca komen negative dan rasa insecure dengan diri sendiri dekat social media. Then dia juga akan rasa insecure bila tengok orang lain edit gambar cantik-cantik. Benda tu buat dia rasa tak puas dengan apa yang ada dan sebab tu sebelum semua tu melarat, Selena decide untuk uninstall apps IG.

View this post on Instagram

hi Cannes…you’re very pretty

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Kalau korang perasan, dia juga jarang post Instastory sebab dia hanya akan pinjam phone kawan dia kalau nak post gambar baru dekat Instagram. Bagi penyanyi lagu Love You Like A Love Song, as a teenagers kita kena juga ada masa berehat daripada social media supaya tak terpengaruh dengan benda yang negative.

So girls, maybe kita boleh ambil contoh Selena ni. Sometimes kita kena juga berehat kejap daripada semua social media ni. Hari-hari mengadap phone pun boleh pening kepala kan.

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Telegram VS WhatsApp, Siapa Lagi Power?

Hormat Gadis Melayu, Siwon Elak Bersalaman 😍