in ,

Fake Friends? Masa Untuk FILTER!

Sumber gambar: unsplash.com

Hi si cantik! Fake friends? #Lunagirls pernah dengar atau pernah ada kawan macam ni tak? Macam mana nak kenal pasti kawan yang fake dalam girl squad kita? Don’t worry, we will help you! Harini LUNARIA akan senaraikan ciri-ciri fake friends untuk korang scan lepas ni..

via GIPHY

MEMILIH KAWAN
Seorang kawan yang ikhlas akan tegur dan ramah dengan semua orang dan tak kisah walaupun bukan 1 squad kan? Tapi kalau fake friends, dia hanya kawan dengan squad dia je.. Haipp tak baik kan macam ni.. Kan lebih baik kita berkawan dengan semua orang!

TRY HARD BUAT ORANG LAIN SUKA DEKAT DIA
Kalau ada kawan dalam circle squad korang yang terlalu mencuba untuk buat sesuatu yang tak elok hanya untuk dapatkan attention, #Lunagirls kena watch out okay? 

via GIPHY

 

3. GILA PERHATIAN
Bila ada je barang baru yang dia beli, mula lah panggil satu kelas untuk datang kumpul dekat meja dia. Sampaikan ada yang dah rimas dengan perangai macam tu. Tapi kalau orang yang tak fake, dia chill je duduk diam walaupun hakikatnya dia tengah pakai jam limited edition!

4. TAK PUAS HATI TAPI CAKAP BELAKANG
Jenis macam ni memang susah nak handle sebab bila tak puas hati dia taknak suarakan tapi lebih pilih untuk gosip dekat belakang. Siap jaja lagi keburukan someone tu dekat kawan-kawan lain sampai dia dibenci satu kelas. Bagus ke perangai macam tu?

5. ORANG LAIN BERJAYA TAPI DIA TETAP NAK KRITIK
Bila result someone tu lagi bagus daripada dia, mula lah nak kritik cakap kononnya meniru lah apa lah. Tak salah kalau nak rasa tercabar tapi jangan lah sampai jatuhkan orang lain untuk nampak diri tu hebat.

via GIPHY

Lepas korang baca apa yang LUNARIA share ni, agak-agak ada tak kawan yang perangai macam tu? Atau korang sendiri ada perangai buruk macam tu? Kalau ada, please make sure buang jauh-jauh okay!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Subjek Sejarah? Mmm…

3 Bahan Je Untuk Kulit Cantik!