in ,

Excuse Me! Macam Tu Ke Cara Minta Tolong?

Sumber gambar: Help me. – YouTube

Nak minta tolong dekat orang lain tapi cakap cara kasar, tak tanya proper then tak reti berterima kasih.

via GIPHY

Sakit hati kan dengan orang macam ni, girls… Tak kisah la minta tolong benda simple or even benda penting but still kena la minta tolong someone tu dengan cara elok-elok kan. For those yang tak tahu macam mana nak minta tolong dekat orang, LUNARIA akan bagitahu dekat korang okay…

PERKATAAN “TOLONG”

via GIPHY

Yesss, perkataan ‘TOLONG’ or ‘PLEASE’ tu memang sangat penting setiap kali nak minta tolong dekat someone. Dengan perkataan simple macam tu akan buat someone terbuka hati untuk tolong kita dengan cara ikhlas. Tambah pula dengan nada suara yang lembut, nahhh mesti semua orang nak tolong korang tau.

JUJUR

via GIPHY

Nak senang korang just terus terang je dekat orang yang kita nak minta tolong tu. Tak payah nak bagi ayat belit-belit, straight to the point je supaya orang tu tak pening kepala nak fikir apa yang kita nak. Yang penting jangan ‘kipas’ konon nak orang tu tolong dengan lebih cepat ya.

BUAT BAIK DENGAN SEMUA ORANG

via GIPHY

Kalau kita baik dengan semua orang mesti ramai yang akan volunteer untuk tolong. Tak semestinya buat baik tu sebab nak bodek tapi kita make a good relationship dengan semua orang. Bukan setakat ramai orang nak tolong, tapi orang pun akan suka dengan kita.

CARI WAKTU YANG BETUL

via GIPHY

Nak mintak tolong someone tapi time tu dia tengah gaduh dengan boyfriend! Macam mana orang tu nak tolong korang kan? Buatnya korang yang kena marah pula nanti okay.Β Better cari waktu yang sesuai supaya orang tu betul-betul boleh tolong kita.

Tak susah pun kan girls kalau nak minta tolong dekat orang lain. Asalkan pertolongan korang tu tak merepek or tak melapaui batas…

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pantyliner Pun Boleh Buat ‘Bunga’ Sakit!

Weapon Paling Power? Mestilah Doa Ibu!