in ,

Elakkan Pakai Casing Ni Kalau Tak Nak Luka!

Sumber gambar: New York Post

Dalam banyak-banyak casing yang dijual dekat kedai, jenis dan design yang macam mana #Lunagirls paling suka? Jenis berbulu ke, casing keras ke, atau yang ada squishy toys dekat bahagian belakang tu? Kalau Ainaa suka yang ada gambar kartun! Hihi! BTW antara banyak-banyak casing yang ada dekat pasaran, sebenarnya ada beberapa jenis casing yang boleh bahaya dan akan merosakkan phone korang tau! Antaranya ialah…

CASING MANIK

Sumber gambar: tokopedia.com

Nampak cantik tapi sebalik kecantikan tu ada bahaya yang tersembunyi. Pernah berlaku satu kes yang mana this one girl guna casing phone manik berair tu dan tiba-tiba je casing tu cair sampai cederakan dia. Benda tu jadi sebab phone terlalu panas sampai buatkan air dekat belakang casing tu pun turun cair. Be careful ya girls semua.

CASING BUMPER

Sumber gambar: DevilCase Store Philippines

If you girls ialah iOS user, mesti selalu nampak casing jenis bumper ni dekat kedai kan. Ya actually this casing memang simple sebab langsung tak tutup keseluruhan body belang phone korang, tapi ia hanya akan ‘lindungi’ penjuru phone sahaja. In case kalau terjatuh, inshaa Allah screen phone akan crack.

POPSOCKET HOLDER

Sumber gambar: Shopclues

Bila ada popsocket holder ni, lagi senang la kita nak pegang phone kan. Sambil baring pun boleh main phone tanpa rasa risau in case phone jatuh terhempap dekat atas batang hidung. Hehe! Hmm tapi sebenarnya gam popsocket tu akan buat casing phone korang kotor. Tapi boleh je kalau terus beli casing yang dah ada popsocket tu.

WATERPROOF CASING

Sumber gambar: Amazon.com

Kalau dapat holiday dekat mana-mana pulau then dapat snorkeling sambil record suasana dalam air pun enjoy juga kan. Tapi kalau dapat pula guna waterproof casing yang murah, tak ke rosak phone tu. Ada certain waterproof casing punyai limit kedalaman air dan kalau cara buka casing tu dah salah, Ainaa confirm phone korang akan ‘menyelam’ dalam air. Make sure melabur lebih sikit untuk ‘nyawa’ phone korang ya.

Ainaa harap korang lebih berhati-hati after this kalau nak beli casing phone ya. Make sure beli yang berkualiti walaupun agak mahal. Asalkan tak mendatangkan kecederaan pada korang semua. Apa kata korang share sikit gambar casing phone tu dekat IG Ainaa? Hehe!

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Malas Jaga Muka Tapi Nak Cantik? Hello?!

Rambut Kerinting Macam Princess Guna Jari Pun Boleh!