in ,

Cuba Guna Kamera Ni Kalau Nak Jadi Instafamous!! ๐Ÿ˜Ž

Sumber gambar: www.lifehacker.com.au

via GIPHY

Asal nak selfie je mesti guna phone. Lama-lama bateri pun cepat habis. Haihhh susah la kalau tak ada kamera ni…

#Lunagirls selalu alami situasi macam ni? Bila join any event or activity mesti tak sempat nak record video atau ambil gambar sebab kamera phone tak berapa power!ย Ainaa faham sangat! Huhu! Korang pun mesti selalu tengok ramai instafamous ambil gambar cantik-cantik. Nak tahu tak kamera apa yang ramai orang guna guna? Hehe.. cepat scroll ke bawah!

CANON G7X

Sumber gambar: The Misty Mom

Kenal Instafamous Sharifah Rose? Kalau korang selalu tengok Instagram Rose, mesti perasan yang semua gambar dia lawa-lawa. Kalau tak silap kebanyakan gambar dia dekat Instagram diambil guna kamera Canon G7X tu. Screen pun boleh dipusing untuk memudahkan kita ambil gambar. Harga pun mampu milik tau korang. Nak murah, beli waktu tengah promosi okay.

SONY A5100

Sumber gambar: makeupatoz.com

Nak record vlog? Korang memang kena dapatkan Sony A5100 sebab kamera ni memang dah dilengkapi dengan microphone stereo yang akan memudahkan korang record video. Lagi senang korang tak perlu lagi guna button untuk tukar setting, just click on the screen je. Lepas ni mesti korang nampak lagi meletop daripada Youtuber dan Vlogger lepas ni.

PANASONIC LUMIX DMC-GF8

Sumber gambar: Mac and Photo

Nak hasil gambar yang menarik kena la korban kan sikit duit kan. Even harga macam mahal sikit but still korang mesti akan rasa puas hati dengan hasilnya. Kualiti kamera 16 megapixel dengan rakaman video resolusi Full HD akan jadikan gambar dan video korang sangat berkualiti!

CANON EOS M3

Sumber gambar: SLR Lounge

Kamera ni dihasilkan untuk berikan kualiti yang terbaik untuk gambar dan video tapi masih mengikut cara korang set setting. Canon EOS M3 ni juga khas untuk korang yang kaki OOTD sebab kauliti gambar memang terbaik. Nak bagi lagi cantik, korang boleh beli lens tambahan untuk jadikan hasil gambar dan video moreย sharp.

via GIPHY

Sebenarnya banyak je lagi jenis kamera yang memang jadi pilihan ramai Youtuber dan Instafamous mengikut budget dan kualiti kamera tersebut. Lepas ni kalau dah ada kamera sendiri, senang la nak ambil gambar OOTD atau vlog bila berjalan-jalan!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ketiak Kepam? Cuba Deodorant Ni..

Haipp! Jangan Stress.. Jom Main Game! ๐ŸŽฎ