in ,

Coolnya Sekolah Ni Ada Special Day!!!

Sumber gambar: .justusgalsbos.com

via GIPHY

Sekolah #Lunagirls ada hari istimewa yang hanya sekolah korang je yang celebrate? Best nya! Hehe! Tapi harini LUNARIA akan kongsikan senarai sekolah di Malaysia yang ada special event and maybe korang pun boleh buat  dekat sekolah nanti!

NO PLASTIC DAY 

via GIPHY

Sekarang pihak kerajaan tengah jalankan kempen ‘No Plastic Bag’. So Sekolah Menengah Kebangsaan St. Teresa sedang adakan special day without plastic beg dekat sekolah every Wednesday! Cool kan benda macam ni sebab daripada sekolah lagi kita dah diajar untuk sayangi Bumi. Idea yang bagus untuk dipraktikkan di sekolah lain juga!

SSP GOLDEN RUN

via GIPHY

Pada bulan July lepas, pihak PIBG Sekolah Seri Puteri ada buat SSP Golden Run tau! Ada banyak kategori yang mereka buka untuk tarik crowd luar untuk join sekali. SSP Golden Run tahun ni merupakan kali 3 mereka lakukan sejak tahun  2014! Dan dikatakan mungkin akan jadi acara tahunan untuk kutipan charity. Best juga sebab sambil jaga kesihatan dapat juga beramal!

60 MINUTES WITH BOOKS

via GIPHY

This one also good untuk students walaupun nanti akan ada yang tak membaca sebab lebih fokus pada berborak, haha.. but still interesting! Sekolah Menengah Kebangsaan Subang Utama ialah antara sekolah yang amalkan budaya 60 minit membaca buku. Kalau sekolah korang pun ada macam ni, maksudnya your school so cool girls!

NO POLYSTYRENE DAY

Sumber gambar: green-mom.com

Korang perasan tak sekarang ni dekat kedai atau sekolah mesti dah tak pakai polisterin yang warna putih tu. Haaaa, before this dekat Sekolah Menengah Puncak Alam, mereka amalkan ‘No Polysterene Day’ every Friday! Cara tu pun akan selamatkan Bumi kita! Weehooo!

via GIPHY

So girls, sekolah korang ada special day or event yang menarik dekat sekolah? Kalau ada, boleh la share dengan LUNARIA. Maybe lepas ni sekolah korang pula tersenarai dalam next article kita! Yay!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments