in , ,

Checklist Untuk Travel Cuti Sekolah Nanti!

Sumber gambar: http://www.vietnamvisa-easy.com/blog/tip-to-pack-smart-and-travel-light-for-girls/

Best-nya cuti panjang sampai hari Selasa! Boleh la ajak family short vacay sekejap. Weehooo!

Travel la ke mana pun, jangan pernah sesekali tinggalkan korang punya travel pack for beauty product! Tak kisah kalau bercuti dekat dalam negara sekali pun sebab matahari sekarang panas lain maciamm.. Tak masuk lagi nak OOTD tengah panas, habis burn kulit kita nanti! Jom kita intai sikit apa beauty product ‘wajib’ yang perlu korang pakai waktu holiday nanti…

SUNSCREEN

via GIPHY

Hello girls! Muka korang tu tahan panas sangat ke sampai tak perlu pakai sunscreen? Sunscreen di kira beauty product ‘wajib’ yang perlu korang ada dan bawa ke mana je, termasuk travel. At least sunscreen boleh lindungi kulit korang daripada sinaran matahari yang memancar tu.. Sunscreen juga berfungsi untuk elakkan jeragat dekat muka tau!

TRAVEL KIT

Sumber gambar: https://www.depop.com/products/sigital-simple-set-of-moisturising-face/

Dekat drugstore ada jual banyak jenis beauty kit beauty product. Depends pada jenama yang korang gunakan. Tapi lagi senang kalau korang beli je bekas makeup travel kit dan letakkan segala macam beauty product yang korang guna. First, jimat space. Second, tak perlu nak leceh bawa packaging besar pergi travel sekali. Kalau naik flight, confirm product yang ada liquid kena rampas.

MOISTURIZER

via GIPHY

Kita tak tahu dekat tempat orang tu macam mana tahap kepanasan dia. Adakah panas yang biasa atau luar biasa? Moisturizer ni akan bantu kulit muka daripada terhidrasi waktu tengah bercuti dekat tempat panas. Lagi bagus kalau korang pakai moisturizer waktu sebelum tidur dan sebelum pakai apa-apa barang makeup. Baru la muka jadi segar sikit.

BARANG MAKEUP

Related image
Sumber gambar: https://www.getthegloss.com/article/the-makeup-maniac-does-your-makeup-earn-its-keep

Mesti la nak kena makeup, baru la semua gambar nampak on point! Muka pun nampak extra cute bila pakai makeup ni. Tapi bukan la makeup tebal macam nak pergi photoshoot ala-ala model muslimah. Cukup secalit simple makeup pun dah memadai. Tak ada masa la nak makeup lama-lama then nanti mesti bercapuk sebab panas. Sebab tu kena ada barang makeup kecil-kecil tu. Tak payah bawah banyak, bawak mana yang penitng je.

Travel tu travel la juga sis, tapi jangan la sampai lupa nak jaga kecantikan diri. Dan jangan lupa bawa minyak angin ya, nanti lenguh kaki sebab banyak berjalan boleh kita sapu! Kalau takut kulit muka kusam dan kering, korang boleh dapatkan tawaran 57% untuk OGAWA Unique Claire Beauty Massager! Apa plan korang dengan family kali ni? Mana tahu tersama dengan Ainaa, boleh kita OOTD sama-sama nanti.. Hihi!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Orang Kata Nak Cantik Minum Air Banyak, Tapi Sebenarnya..

Makin Ramai Owner Android ‘Suka’ Dengan Snapchat!