in ,

Cara Terbaik Untuk Dapatkan Trust Parents!

Sumber gambar: pngtree.com/freepng/kids-draw-happy-family_3570581.html

via GIPHY

Hola girls! Parents mana yang tak sayang dan risau keselamatan anak. Lagi-lagi kalau anak dara seorang kesayangan mereka cantik belaka macam #Lunagirls! So girls, how korang handle bila parents overprotective sampai you girls rasa terkongkong? Apa kata korang cuba tips ini!

JANGAN EMOSI

via GIPHY

Kalau parents tegur korang balik rumah lambat, jangan melawan please! #Lunagirls boleh cuba jelaskan sebab balik lambat dengan bertenang okay? Parents mana yang tak risau kalau anak balik lambat kan, so make sure korang balik on time kalau pergi hangout tau..

BUKTIKAN DIRI KORANG BOLEH DIPERCAYAI

via GIPHY

Semua parents nak yang terbaik so that’s why korang kena cuba yakinkan mereka yang #Lunagirls boleh pandai jaga diri dan repair janji! Kalau janji nak balik before 10PMmake sure tepati janji tu. Jadi lepas ni parents lebih percaya dengan korang!

JANGAN BERAHSIA

via GIPHY

Kalau hujung minggu tu nak chill dekat taman atau lepak cafe dengan squad, just jujur and let them know yang korang keluar dengan siapa, buat apa and balik pukul berapa. Kalau korang ada buat salah atau nak bincang something, just let them know, jangan berahsia. Sangat penting untuk #Lunagirls sentiasa jujur okay?

SELALU UPDATE

via GIPHY

Kalau tengah lepak then parents call, korang angkat dan bagitahu korang dekat mana atau dengan siapa. Supaya parents tahu #Lunagirls selamat! Biasalah, mereka mesti akan call untuk spot check korang buat apa..hehe!

HEART TO HEART

via GIPHY

Ambil masa dalam 30 minit setiap minggu untuk buat heart to heart session dengan both of them. Share dengan mereka, Kalau ada masalah atau boleh juga kongsi perkembangan diri,kawan-kawan dan sekolah okay?Dengan cara tu, parents akan lebih faham dan percaya dekat korang.

Ingat ya #Lunagirls, yang paling penting ialah sentiasa jujur! Jaga kepercayaan yang parents bagi pada korang okay? LUNARIA yakin #Lunagirls ni semua baik dan dengar cakap parents!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kejayaan Victoria Institution!

Kalau BFF Lelaki Okay Tak?