in ,

Cara Terbaik Ucap Sayang Pada Parents!

Sumber gambar: Pinterest.com

via GIPHY

#Lunagirls selalu cakap ‘I Love You’ pada parents tak? LUNARIA tak nafikan yang tak semua orang ada good relationship with their parents.. Mungkin ada yang malu dan segan nak ucapkan.. But, it’s okay! Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.. Dan LUNARIA bersedia nak tolong korang kurangkan rasa awkward untuk tunjuk rasa sayang dekat parents! Antara cara-caranya ialah..

UPDATE AKTIVITI HARIAN

via GIPHY

Randomly bila tengah tengok TV dengan parents, cuba #Lunagirls kuatkan diri dan update dekat parents aktiviti harian korang! Maybe parents akan terkejut sebab tiba-tiba korang buat macam tu tapi sebenarnya mereka hargai niat korang untuk kongsikan perkara itu!

BAGI RESULT POWER

via GIPHY

 Semua parents sebenarnya nak anak mereka berjaya dalam hidup! Jadi cara yang terbaik untuk kita tunjuk rasa sayang dan hargai pada mereka ialah dengan bagi result yang bagus setiap kali exam! Make sure #Lunagirls study well and buat sungguh-sungguh waktu exam for the sake of your parents and also your future! 

BAGI TAHU SETIAP KALI NAK KELUAR

via GIPHY

Ini paling simple! Setiap kali nak keluar jalan-jalan atau lepak dengan kawan-kawan, bagitahu parents korang di mana, dengan siapa dan balik pukul berapa. Cara ini bukan je akan buat parents lebih percaya pada #Lunagirls tapi mereka juga akan lebih rasa dihargai..

CELEBRATE ANNIVERSARY MEREKA

via GIPHY

Korang mesti tahu bila tarikh anniversary parents kan? Okay lah kalau tak tahu, boleh tanya dekat mereka.. Nanti bila anniversary parents dah nak dekat, korang boleh la bagi hadiah belikan kek pun dah cukup mereka hargai tau!

via GIPHY

Senangkan cara yang LUNARIA bagi kongsikan untuk tunjukkan rasa sayang dan hargai dekat parents! It’s okay girls, jangan malu… Sekaranglah masa yang sesuai untuk korang kuatkan hubungan dengan parents. Dan jangan lupa sebelum tidur untuk salam parents and say I Love You okay! Good luck girls!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

4 Sebab Tak Boleh Picit Jerawat!

4 Posisi Untuk Tidur Lebih Lena!