in ,

Cara Paling Senang Pujuk Crush Merajuk!

Sumber gambar: www.seventeen.com

Eii! Merajuk pula dia ni.. dah nak raya kenapa nak merajuk lagi! Haihh..

Ha! #Lunagirls ada masalah nak pujuk crush ke? Hihi! Takpa, Ummi faham.. kadang-kadang kita sendiri tak tahu crush kita nak apa.. Kita bagi hint dia buat tak tahu je! But it’s okay.. Jom Ummi kongsikan cara paling senang nak pujuk lelaki yang merajuk!

TULIS NOTE

via GIPHY

Sekali sekala apa salahnya kita go old school! Hihi! #Lunagirls gunting kertas kecil dan tulis atas tu! Make sure tulis ayat yang positive, sweet dan ayat yang seronok di baca.. Mesti crush korang akan senyum sampai ke telinga! Kalau tak tahu nak tulis apa, korang boleh Google je dan salin!

PERGI MAKAN

Sumber Gambar: https://www.stocksy.com

Perut kenyang, hati pun happy kan? Kalau korang nak tahu, makanan juga boleh jadi terapi sedih tau, lagi-lagi dapat makanan favourite! Siapa yang tak suka? Jadi kalau crush merajuk bawalah dia makan tempat favourite, tak pun belikan makanan yang dia suka dekat kantin sekolah! Mesti si dia dah tak merajuk lagi..

BERJUMPA

via GIPHY

Kadang bila bergaduh ini, perasaan nak berjumpa itu memang tak ada sebab tak nak lagi mengeruhkan keadaan.. Tapi sampai bila? Tak kan nak biar dia merajuk lama-lama? Jadi apa yang korang perlu buat adalah dengan berjumpa crush korang secara mengejut! Acah-acah macam tak di rancang.. mesti perjumpaan korang lebih sweet!

HANTAR GAMBAR

Sumber Gambar: https://www.sweetyhigh.com/re

Kalau mesej dekat WhatsApp tak reply, call tak angkat… why not korang hantar gambar selfie, video or gif yang menarik sebagai pengganti kepada kata maaf! Hantarlah something yang comel, yang korang rasa bila dia baca akan tergelak, teringat dekat korang dan terus cari korang..

Ala! Sebenarnya senang je nak pujuk lelaki yang merajuk ini. Tapi make sure kena sesuai dengan situasi.. Ummi nak pesan, kita as perempuan jangan lupa jaga diri! Kalau crush masih merajuk juga, biarkan je dia dan give him some space okay?

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Berat Cepat Naik Kalau Makan Ni!

‘Scene’ Wajib Ada Di Bazar Ramadan!