in , ,

Camila Cabello Anggap Social Media Salah Satu Toksik!

Sumber gambar: https://www.standard.co.uk

SO YOU CAN CALL ME SENORITAAAA! Hari-hari dengar lagu Senorita sampai dah boleh hafal lirik! Siapa suka dengan penyanyi kecil molek Camila Cabello angkat kening sikit! Dahlah comel, kecil molek pula. So cute! Kalau korang perasan, Camila Cabello jarang update Instagram seperti artis lain. Sehinggakan ada beberapa fans tertunggu-tunggu bila agaknya penyanyi berusia 22 tahun nak update Instagram. Ada beberapa sebab kenapa Camila decide untuk jarang update life dia dekat social media which is…

SOCIAL MEDIA IALAH TOKSIK

Sumber gambar

Orang lain berebut nak update semua benda dekat social media, Camila pula rasakan yang social media ialah toksik untuk hidup dia. Lebih lagi selepas dia ada pengalaman kena body-shaming bila ada orang kritik selulit yang ada dekat badan dia. Bagi Camila sendiri, selulit itu ialah perkara normal yang terjadi pada badan kita. Sama juga macam lemak yang mana ia buatkan seseorang tu nampak lebih cantik.

TAK BAGUS UNTUK DIRINYA

Since Camila baru je berumur 22 tahun, mesti dia pun macam kita juga hati tak kental bila ada orang cakap buruk tentang kita betul tak? Camila sendiri akui yang dia tak tahu macam mana nak buat diri dia rasa tak terkesan dengan apa-apa mesej yang diterimanya dekat social media. So dia decide untuk hadkan diri dalam penggunaan social media supaya dia boleh fokus pada career.

TAKE 5

View this post on Instagram

One of my favorite people Anthony Bourdain once said, “it seems that the more places I experience, the bigger I realize the world to be”- it’s so true, I love the feeling of being humbled by traveling to another place and experiencing a completely different culture, it makes you realize how small your world is in comparison to how big the world actually is; how you’re only living one version in a million of the human experience. But at the same time travel makes you realize we’re not really all that different. i wore a hijab to be respectful when visiting this mosque and at the store this really sweet girl helped me put it on. We didn’t speak the same language, but she was smiling as she helped me, and it felt like she was a close friend. I can’t really describe it, but experiences like this give me such a special feeling of being really close to and really loving people 💕 see you tonight, Dubai 💕💕💕💕💕

A post shared by camila (@camila_cabello) on

Sometimes bila lama sangat terdedah dengan social media, kita sendiri akan terpengaruh dengan budaya tak baik itu sendiri. So, Camila decide untuk kurangkan rasa overthinking dalam diri, dia selalu gunakan cara take 5 daripada social media. Korang pun boleh je buat macam itu juga. Kurangkan diri dengan social media dan cuba buat benda lain yang lebih berfaedah.

ADA KEBAIKAN DAN KEBURUKAN

Dalam hidup kita boleh pilih sama ada nak ikut yang positive or negative. Social media sendiri ada dua benda itu which is keburukan dan kebaikan. Kita sendiri boleh tengok lebih ramai orang gunakan social media untuk sebarkan keburukan dan benda itu paling ditakuti oleh Camila. Dia sendiri takut kalau dirinya terjejas dengan apa yang netizen katakan tentang diri dia dekat social media. Lebih lagi sekarang Camila masih lagi sibuk promote lagu Senorita gandingan dia dengan penyanyi hot Shawn Mendes, jadi dia perlukan semangat positive untuk make sure lagu mereka berjaya tambat hati peminat.

Hmm, korang rasa korang boleh ke jadi macam Camila ni? Apa kata mulai hari ni kita cuba take 5 daripada semua jenis media sosial. Nak try tak? Nanti sama-sama kita share experience masing-masing nak?

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Lelaki Kaya, Perempuan Sederhana? #DramaSangat

Lelaki Rambut Panjang Nampak Lebih Hot?!