in ,

Tak Ada Bulu Mata? OMG!!

Sumber gambar: YouTube DIY Toturials TV

OMG! Kenapa bila cuci makeup mesti bulu mata gugur! Kena pakai syampu ke supaya dia tak tercabut?

via GIPHY

Girls, kalau korang keluar lepak, makeup produk yang ‘wajib’ korang pakai apa? Mestilah blusher, powder dan maskara! Dan kalau nak bulu mata yang extra melentik kena guna eyelash curler! Oh yass! Tapi #Lunagirls, sebenarnya ada kesan negatif bila kita selalu curl our lashes tau! Antaranya ialah….

GUGUR

via GIPHY

Bila korang curl bulu mata, lama-lama our lashes akan berguguran. That’s why bila selalu sangat guna curler, korang akan perasan ada beberapa helai lashes korang akan melekat dekat curler tu! Be careful girls, silap-silap boleh togel bulu mata kita nanti!

TAK BERNAFAS

Sumber gambar: CLEO Malaysia

Sometimes bulu mata kita ni kena juga ‘bernafas’ dan bebas daripada mascara and even curler! Bila hari-hari korang curl then letak mascara, macam mana our lashes nak bernafas? Haaa, maybe korang boleh start a week without mascara.. Ainaa dah try tau, lega sikit bulu mata kita! Hehe!

ROSAK

Sumber gambar: CLEO Malaysia

Perasan tak kadang-kadang bila korang curl and pakai mascara, dekat penghujung lashes tu nampak macam kasar? Ada juga kes yang lashes diorang jadi macam kerinting kasar sebab terlampau kerap pakai dua benda tu! Bila lashes dah rosak, kita perlukan masa yang lama untuk dapatkan lashes yang sempurna balik.

KOTOR

Sumber gambar: wikiHow

Kadang-kadang dekat eyelash curler tu mesti ada kesan mascara yang tertinggal.. Korang mesti tak perasan yang betapa kotornya curler tu dengan banyak bacteria! Ha! Kalau boleh setiap kali pakai curler, make sure bersihkan dengan makeup remover and rendam dengan air suam okay?

Selain kena selalu jaga kulit muka, kita juga perlu jaga bulu mata tau! Lepas ni kita sama-sama jaga bulu mata kita! Hihi! Kalau nak tahu cara dapat bulu mata yang memukau, korang search artikel tentang bulu mata di LUNARIA okay!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Study Ke Main Phone More Better?

Fan Club Artis #BBNU! Korang Dah Follow?