in ,

Buka Bra Waktu Tidur Kalau Tak Nak Breast Sesak Nafas!

Sumber gambar: BT.com

Girls, korang mesti tahu yang breast ni ialah anggota badan yang paling berharga bagi setiap wanita tak kira tua atau pun muda! Tapi pernah tak korang terfikir bagi ruang untuk your breast bernafas? Macam mana nak bagi breast bernafas? Caranya begini…

BUKA BRA WAKTU TIDUR

via GIPHY

Seharian dekat sekolah dan dekat rumah pakai bra.. takkan tengah tidur pun nak pakai juga? Kita digalakkan supaya buka bra setiap kali nak tidur untuk bagi ‘si comel’ tu bernafas! Mula-mula memang rasa macam awkward tapi lama-lama #Lunagirls akan terbiasa! Cara ni pun demi kesihatan korang untuk memudahkan peredaran darah waktu tidur..

PAKAI SPORTS BRA

Sumber gambar: We Heart It

Sports bra ni memang di reka khas untuk girls yang gemar bersukan dan untuk keselesaan pada breast korang waktu bergerak! Bila korang buat aktiviti sukan dekat sekolah pun boleh je pakai sports bra.. At least tak ada la rasa segan bila ada boys yang pandang korang tengah bersukan!

BASUH BRA

Sumber gambar: Daily Mail

Ada girls yang tak tukar bra sampai berminggu-minggu walaupun sebenarnya stock bra ada banyak but still tak tukar juga! No no girls! Bila dah lama sangat pakai bra yang sama, bacteria dan peluh akan terkumpul.. breast korang rasa gatal dan boleh mengakibat jangkitan kuman! Kesian breast korang kena ‘cium’ bau busuk your bra. Euwwwhhhh!

URUT

via GIPHY

Bukan badan je perlu diurut, breast pun perlu juga! Dengan urut breast, korang akan memudahkan saluran darah dekat area breast tu.. Dan ia membantu your breast rasa lebih selesa dan dapat cegah penyakit barah payudara! Waktu mandi biasakan diri untuk urut breast sambil menghadap cermin okay #Lunagirls!

Girls, if korang nampak perubahan yang tak normal dekat your breast… Please bagitahu dekat mak  atau kakak korang supaya tak terjadi perkara yang kita tak ingini terjadi! Kalau makin melarat, terus ajak mak untuk dapatkan nasihat daripada yang pakar okay!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Siapa Kata Layan Movie Buang Masa?

Salah Scrub Buat Muka Mengelupas!