in , ,

Buat Challenge VS Adik Kat Rumah!

Sumber gambar: teepublic.com

Sumber gambar: https://unsplash.com
Sumber gambar: Instagram Lunaria

Haa minggu cuti sekolah ni, mesti korang banyak spend time kat rumah kan? Sambil-sambil lepak rumah tu, boleh lah chill dengan adik sekali dan buat banyak aktiviti together. Haa Ainaa ada listkan aktiviti best yang korang boleh buat together!

MOVIE MARATHON

via GIPHY

Lagi best kalau tengok movies yang memang kena dengan taste korang, baru lah boleh borak-borak sambil tengok movie tu. Action movie ke, superhero movie ke. Ainaa suka tengok romantic comedy, berangan macam Ainaa pelakon utama dia. Hehe! Dan jangan lupa popcorn sebelum pasang movie tu tau!

SHARE STORY

Sumber gambar: http://collider.com

Yang adik masih di sekolah rendah dan korang dah sekolah menengah, boleh lah share pengalaman hari-hari korang kat sekolah. Mana tahu boleh preparekan dorang nanti masa masuk sekolah menengah ke. Boleh jugak selit-selit cerita korang malu depan crush korang tu, haa ada kan moment tu?

MAKEOVER

via GIPHY

Tak kira lah adik korang tu lelaki ke perempuan, apa kata korang try makeoverkan adik korang? Yang untuk adik perempuan boleh lah dress up pakai dresses korang, makeup dan tocangkan rambut. Untuk adik lelaki pulak, boleh stylekan rambut dia ke atau guna baju dia buat layering ala-ala Justin Bieber.

BUAT CHALLENGE MAKAN

via GIPHY

Sekarang kan tengah trend buat challenge makan. Apa kata korang buat dengan adik korang, mesti kelakar sampai gelak pecah perut! Boleh cuba siapa habiskan paling cepat atau siapa boleh makan paling banyak!

Cuti seminggu ni rasanya boleh try semua aktiviti ni dengan adik korang. Yelah sebab cuaca pun tak menentu kan, so baik duduk lepak rumah je. Mesti adik korang seronok bonding time dengan korang! Have fun, girls!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tipu Bercinta Terus Viral?

Euwhh! Pakai Tudung Tapi Rambut Bau Hapak!