in ,

Muka Cantik, Perangai Buruk! Oh No!

Sumber gambar: Tumblr.com

via GIPHY

Semua orang ada bad habit dalam diri masing-masing. Ada yang jenis suka berbohong, suka buang masa, gigit kuku, kaki gadget dan macam-macam lagi. Mesti ada antara #Lunagirls yang nak sisihkan all those bad habits sebab nak jadi better person for thisΒ 2019 kan. So here we go, LUNARIA dah ready beberapa tips untuk korang buang tabiat buruk tu…

KENAL PASTI TABIAT BURUK

via GIPHY

First of all, korang try list kan bad habit tu kalau ia lebih daripada satu. Lepas dah list semua tu, cuba korang tengok balik apa sebab utama yang buatkan korang tak boleh lekang dengan tabiat tu? Maybe ada dark memories? Or saja sebab bosan? Fikirkan dulu apa sebabnya…

FOKUS

via GIPHY

Sometimes bila hilang fokus dan leka, mesti korang akan curi-curi buat bad habit macam gigit kuku ke, cium bau pusat ke! Euwwww gelinya! Jangan hilang fokus bila tengah buat kerja, seeloknya bila tengah buat sesuatu, terus fokus dan siapkan secepat mungkin! Tak ada la korang mengelamun pula nanti kan.

MINTA ORANG LAIN INGATKAN

via GIPHY

This time, minta parents or siblings korang tegur kalau tiba-tiba korang buat bad habit tu. Tapi jangan pula korang marah diorang sebab tegur. Better minta family sendiri yang tegur daripada kawan-kawan yang tegur… Nanti takut korang pula yang malu kan.

SLOWLY BUANG TABIAT

via GIPHY

Setiap perubahan perlukan masa kan? Why not korang bagi masa dekat diri sendiri untuk usir segala bad habit dalam diri. Jangan expect korang boleh berubah dalam sekalip mata kalau diri sendiri tak consistent dalam lakukan perubahan.

via GIPHY

Come on girls… It’s 2019 kan. Ni la masanya untuk kita buat perubahan dalam diri supaya boleh jadi better person. Kalau korang berjaya lakukan perubahan tu, let us know tau!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Wany Hasrita Pilih Greece, Sebagai Destinasi Klip Video Lagu Terbaru β€œTerlalu Memuja”

Air Basuh Beras Tu Air Magik?