in ,

Buah Mangga Boleh Buat Kulit Cantik?

Sumber gambar: http://rebloggy.com/post/art-mypost-colour-fruit-modern-lime-mint-mango-papaya-parttern/115796154552

via GIPHY

Yup, betul! Buah mangga memang boleh buat kulit jadi lebih cantik! Siapa sangka buah mangga ni bukan je sedap buat air tapi banyak manfaat lain untuk badan kita tau! #Lunagirls nak tahu kelebihannya? Harini LUNARIA kongsikan apakah manfaat vitamin A, C dan B6 dalam buah mangga untuk kulit muka korang!

KURANGKAN JERAWAT

via GIPHY

Siapa yang nak jerawat dekat muka kan? Haa #Lunagirls boleh amalkan tips ini untuk mengurangkan jerawat di muka! Cara penyediannya, korang hanya perlu blend potongan buah mangga sehingga hancur, kemudian sapu dekat muka selama 15 minutes dan bilas guna air suam okay? Mudah kan? Pori kulit korang akan jadi bersih dan licin!

BUAT MATA LEBIH CERAH

via GIPHY

Selain carrot, buah mangga juga bagus untuk mata tau! Kalau #Lunagirls nak tahu, buah mangga membantu mata kita rasa kurang tekanan dan lebih mudah fokus! Dan jika minum air mangga dengan teratur, ia akan mengurangkan rasa pada kering mata.

BANTU SISTEM PENCERNAAN

via GIPHY

Kalau sebelum ni buah betik sangat sinonim dengan ‘membuang’! Tapi sekarang, buah mangga juga mempunyai fungsi yang sama tau. Apabila #Lunagirls minum air mangga akan rasa nak perg toilet cepat-cepat kan? Haa kalau nak tahu, disebabkan kandungan fiber dalam mangga membantu untuk buang extra kalori dalam badan!

MENYEJUKKAN BADAN

via GIPHY

Fuhh, dapat minum air mangga sejuk waktu tengah panas ni mesti layan habis! Hehe! Buah mangga membantu kita untuk neutral kan suhu dalam ginjal tau. Kalau rasa badan lesu dan panas, korang cuba minum jus mangga! Nak lagi sedap, jus mangga tu blend dengan ais dan yogurt! Sedapnyaa!

Ada tak #Lunagirls yang excited nak cuba minum buah mangga lepas ni? Kalau korang dah try cara ni, jangan lupa tag @Lunariamy okay? Hihi! Sebenarnya setiap buah-buahan mempunyai kelebihan dan manfaatnya tersendiri.. Next time LUNARIA akan kongsikan kelbihan buah-buahan lain okay? Happy Fri-Yay girls! 

via GIPHY

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Beauty With Brain! #GirlPower

#Lunagirls Stress? We Got You!