in ,

Hmm.. Breast Besar Sebelah? Normal Ke?

Sumber gambar: Rethink Canada

Sumber gambar: EVOKE.ie

Tengah mandi sambil tengok cermin.. belek badan, tiba-tiba tengok breast macam besar sebelah… Hmm kenapa ya macam tu?

Ada tak antara #Lunagirls yang alami situasi breast besar sebelah? Ada sesetengah girls akan rasa insecure… Size payu dara kita akan berbeza mengikut bentuk, ukur lilit badan atau isi padu breast tu sendiri. Dan sebenarnya payu dara kita akan nampak lebih obvious waktu datang bulan tau!

via GIPHY

Ada laporan yang katakan bahawa biasanya breast belah kiri akan lebih besar dalam anggaran 20% berbanding belah kanan. Jangan risau tau girls sebab benda ni memang normal and berat sebelah breast boleh cecah 200-300 gram.

Kalau korang perasan, breast akan rasa lebih tegang, lebih penuh and sensitive bila badan kita tengah subur. One of the reason juga sebab breast kita tengah simpan air dan aliran darah pun tengah meningkat. Jangan terkejut lagi sebab breast kita memang akan nampak lebih tak sama besar waktu first day period.

Sumber gambar: Yoga Journal

Tapi actually tak ada kajian specific pun the reason why breast kita besar sebelah. But still ia normal untuk teenagers yang tengah nak membesar dan sebab excited sangat nak membesar, breast pun boleh jadi besar sebelah. Hehe! Jkjk!

Some girls rasa perbezaan saiz buat mereka tak selesa bila pakai bra sampai kena pakai bra yang lebih besar daripada saiz sebenar untuk tampung your breast. But kalau still rasa tak comfortable, boleh ajak mak atau kakak jumpa doktor okay?

via GIPHY

Apa pun #Lunagirls, jangan pernah rasa malu just because your breast besar sebelah. Tak kisah la breast korang kecil ke, besar ke, besar sebelah sekali pun. Keep loving your self okay girls! 

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Unit Uniform Mana Paling Gempak?

Korang Salah Seorang Penagih Gula Kalau…