in ,

Bra Pasar Malam Buat Dada Senget?

Sumber gambar: https://worleygig.com/tag/boobs/

“Kenapa kena beli bra mahal-mahal, nak tunjuk dekat siapa bra ni??”

Eh! Girls, salah perception ni, bra mahal sebenarnya lebih berkualiti dari yang murah tau. Bukan sekadar cantik je, tapi ia juga mampu menyokong payudara kita dengan baik. Jadi tak salah kalau kita invest sikit dekat payudara tu..

LEBIH PERFECT

via GIPHY

Walaupun bra ni hanya digunakan dalam baju, tapi kalau pakai bra yang mahal, ia boleh membuatkan payudara kita lebih selesa. Bukan tu je, ia juga akan mengekalkan shape payudara kita, so tak de la bergoyang- goyang bila dalam baju. Payudara pun tak akan kendur sebelum usia, hihi. Bayangkan kalau yang murah, dah la kain nipis, tak ada sokongan yang kukuh, sebab tu la ada certain bra bila pakai sampai boleh nampak korang punya nipple. Oh no!

TAHAN LAMA

via GIPHY

Bila beli bra yang murah ni, ia akan bertahan sekejap je dan lepas tu mulalah besi terkeluar lah, cangkuk tercabut lah atau material dia kembang sampai dah support dah. Jadi tak salah untuk keluarkan sedikit duit untuk membeli bra yang mahal tapi berkualiti. So tak adalah nak beli banyak kali setahun kan?

BRA EXPERT

Sumber Gambar: http://batam.tribunnews.com/

Hm! Girls, tak semestinya kita kena beli bra yang harga beratus-ratus ringgit ,tapi make sure beli bra di kedai yang expert tentang bra seperti Audrey, Triumph, La Senza dan macam-macam lagi. Elakkan juga beli secara online atau dekat pasar malam. Sebab kita tak tau kualiti dan kebersihan bra tu macam mana. Bila beli dekat kedai yang legit, kita boleh minta nasihat mereka tentang bra yang sesuai dengan kita, especially kalau korang ni aktif bersukan.

Girls masa muda ni la kita kena jaga, jangan ingat bra ni hanya sekadar pakaian dalam, sebab ia juga menyumbang pada penampilan diri kita. Jangan nanti complaint “Eh! Kenapa payudara aku senget dan bentuk pelik ni?”

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Phone Yang Mana Paling Onz Zaman Sekarang Ni?

Cara Nak Handle #KomunitiPontengPuasa