in ,

Boys Kena Alert! Ini Tanda Girl Suka Dekat Korang

Sumber gambar: https://www.pinterest.com

Aduhh, awek kelas sebelah suka dekat aku ke? Daripada last week lagi asyik usha-usha lepastu senyum pula. Ke dia senyum dekat orang lain? Aduhh, or else dia memang syok kat aku ni?

Haha! Nervous ke tu bro lepas ada awek pandang macam tu? Mesti korang tengah confuse tak tahu sama ada dia syok dekat korang atau tak kan? Ala, senang je nak tahu macam mana perempuan suka dekat kita. Meh sis Ainaa bocorkan rahsia sikit, lepas ini senanglah nak detect siapa yang dah fall in love dekat korang.

KANTOI PANDANG

via GIPHY

Perempuan akan suka pandang curi-curi orang yang dia suka. Tak kisahlah susah macam mana pun nak usha, dia tetap akan cari jalan untuk tatap wajah lelaki yang dia suka. Gaya itu tak obvious sangat tapi kadang-kadang boleh kantoi juga sebab dia punya pandang tu macam tak nak lepas. So, untuk lelaki, bukalah mata korang besar-besar kot ada awek cun kantoi pandang korang ke, hehe!

BEHAVE

via GIPHY

Tak salah kalau ada classmate sendiri suka dekat korang. Cuba tengok perangai dia, adakah dia jadi diri sendiri atau cuba cover depan korang? Maybe dengan kawan dia yang lain, dia tunjuk perangai gila-gila. Bila depan korang, dia macam behave baik sopan santun lagi. Ha, itu tandanya dia tak nak korang tengok perangai gila-gila. Tapi boleh jadi juga depan korang dia selamba tak cover sebab nak tengok sama ada korang ni boleh terima ke tidak perangai dia. LOL!

‘TERSEREMPAK’ TANPA SENGAJA

Image result for crush lalu
Sumber gambar

Bila dah suka, kalau boleh hari-hari nak nampak depan mata. Kata orang kalau selalu nampak maknanya mungkin jodoh. Pergi kantin nampak dia, pergi library nampak dia, nak jalan ke toilet pun nampak dia juga. Maybe dia tengah usaha untuk selalu buat-buat terserempak dengan korang supaya korang tahu tentang kehadiran dia. Takkan itu pun tak faham lagi? Mestilah dia tengah cuba untuk tackle korang! Pergilah tegur dia cepat, jangan melepas.

DENGAR URA-URA

Image result for she likes me meme
Sumber gambar
Untuk pengetahuan korang, perempuan kalau boleh dia nak bagitahu dekat semua kawan-kawan dia yang dia tengah tangkap cintan dekat someone. So, kalau one day korang dengar yang si dia suka dekat korang, maksudnya benda itu betul. Lagi best kalau korang dengan selamba pergi tanya BFF dia terus, barulah gentlemen! Tapi ada juga certain perempuan jenis pendam perasaan dan tak share pun dekat BFF dia. Part yang itu korang kena usaha sendiri okay!

Bukan susah pun nak tahu siapa suka kita kan? Antara korang alert dengan tidak je. Lepas ini make sure korang buka mata luas sikit dan tengok keliling ya. Maybe si dia itu ialah crush korang since form 1 ke? Hehe!

What do you think?

-5 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Barang Menarik Hias Bilik Tidur!

Zul Ariffin Bergaduh Dengan Remy Ishak?