in ,

Boyfriend Ada Kawan Baik Perempuan Okay Ke?

Sumber gambar: seventeen.com

Siapa di sini team yang dah berpunya? Atau korang team single? Korang yang sudah berpunya itu, nak tanya satu soalan khas.. Korang okay ke kalau perempuan lain jadi BFF boyfriend korang? Okay, masing-masing mesti ada pendapat mereka sendiri betul tak? Jadi, jom kita baca apa pendapat kawan-kawan kita. Mereka okay ke kalau kalau boyfriend mereka ada BFF perempuan yang dah lama mereka kenal sebelum in relationship dengan mereka?

Sumber gambar: thought catalog

Tak, sebab jadi BFF ini bahaya takut salah seorang akan jatuh cinta. Lagi pun BFF ini layanan dia lain sikit dari kawan biasa. Perempuan mana yang nak tengok boyfriend dia layan perempuan lain lebih luar biasa. -Farahana Zakaria-

Sumber gambar: Farahana

If my boyfriend has a girl best friend I would surely respect their friendship and I’ll make her to be my best friend too (can dig up his secrets as well pssst). We don’t own our partner and they are free to do whatever they like, as long as there is trust, good communication and understanding then all is well. -Nadia-

Sumber gambar: Nadia

Tak ! Hahaha tapi sometimes kita kena faham maybe dia kenal BFF perempuan dia itu dulu. So, saya tak ada hak nak halang/putuskan friendship mereka. Jadi, redha jela tapi boyfriend saya dengan BFF dia itu kena tahu lah batas mereka sebab boyfriend saya dah ada saya, so buat apa nak ada BFF perempuan dah. Sebab partner kau adalah kekasih kau merangkap BFF kau. So overall tak okay hahaha. -Amal Husna-

Sumber gambar: Amal

Okay je, asalkan dia tahu his limits & boundaries tapi tak okay kalau BFF yang perempuan itu is a bigger priority than his own girlfriend. Even better kalau the girl jadi close with me too. At least if the girl nk luah problem kat my boyfriend ke apa, I pon boleh tahu, perhaps even help her with it. -Syazwani-

Sumber gambar: Syazwani

Jadi, ada yang okay tapi perlu ada batas dan ada juga yang tak okay. Apa pendapat korang pula? Kalau macam Zoe, Zoe tak kisah langsung dan biar saja kalau mereka nak ada BFF perempuan sebab kalau korang percaya dia tak melebih, mesti dia pun akan percaya korang tak akan buat benda sama tapi kalau dia patahkan kepercayaan kita, siaplah dia.. opss! 

Sumber gambar: pinterest

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Perkara Yang Akan Buat Boys Notice Kita

Drama Korea Wajib Tonton Februari 2020