in ,

Body Shaming Di Kalangan Remaja Makin Kerap!

Baru-baru ini, ada satu pasangan Korea Selatan, Ku Hye Sun dan Ahn Jae Hyun telah menfailkan kes penceraian mereka dan sekarang mereka berdua dah rasmi bercerai. Untuk pengetahuan korang antara sebab utama kenapa penceraian mereka adalah sebab Ahn Jae Hyun kata bentuk dada Ku Hye Sun ini tidak menarik. OMG! Alasan apa macam itu? 

Sumber gambar:

Through isu ini, Zoe macam tertanya-tanya juga kenapa dia body shaming ex-wife dia sendiri sebegitu rupa. Body shaming ini masih relevan lagi ke? Tidak dinafikan setiap negara dan budaya ada beauty standard masing-masing tapi keperluan untuk memalukan seseorang individu secara terbuka rasanya sangat tak perlu, sebab yang mengata badan orang tu, badan dia perfect sangat ke? 

via GIPHY

Isu memalukan bentuk badan, rupa seseorang itu secara terbuka makin kerap terjadi since kita makin active menggunakan media sosial. Di alam media sosial, bila kita tengok life, rupa, bentuk badan seseorang yang cantik kita terus jadikan dia idola. Tapi bila seseorang mempunyai kelainan dan badan yang unik, kita terus komen tentang dia di media sosial. Haa, itu pun dikira body shaming tau!

Sumber gambar:

Lepas ini, kalau ada kawan-kawan #Lunagirls cuba body shaming korang, korang anggap saja dia cemburu dengan keunikan dan sisi eksotik rupa korang. Jangan down pula ya #Lunagirls kalau ada yang buat macam ini sebab korang semua ada sisi terbaik masing-masing.

via GIPHY

Dah tahun 2019 pun masih nak body shaming punya golongan ini korang anggap saja mereka ini lame. Agaknya dia tak tahu kot ciptaan tuhan ini semuanya ada keunikan dia tersendiri dan berdosa tau kalau kutuk ciptaan tuhan. Jadi, kita pun jangan jadi macam mereka okay #Lunagirls! Hehe, just #LoveYourself.

via GIPHY

What do you think?

7 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Penangan Sweet Dreams, Ramai Belajar Sign Language!

Isu Gaduh, Zynakal Ada Masalah Jiwa?