in ,

Body Butter VS Body Lotion, Mana Lagi Best?

Sumber Gambar: https://www.allure.com

Korang pernah tak tertanya-tanya apa perbezaan body butter dan body lotion? Kalau #Lunagirls nak tahu kedua-dua produk ini fungsinya sama je untuk which is melembapkan kulit. Tapi kenapa nama lain? Ha! Nak tahu? Jom baca artikel Ummi ini.

BODY LOTION

via GIPHY

Body lotion ini sesuai untuk semua kulit, sebab tekstur produk ni yang cair, tidak berminyak dan senang menyerap ke dalam kulit. Yang bestnya kandungan lotion ni 70% air, so kulit korang akan kekal moisturized. Bagus lah untuk pakai time cuaca sekarang ni, asyik panas sejuk je.

BODY BUTTER

Sumber Gambar: https://www.popbela.com/

Kalau body butter ni ada tekstur yang berat, pejal dan tidak ada kandungan air. Girls yang ada masalah kulit kering sesuai sangat pakai pelembap jenis ini sebab butter dan minyak dalam produk ni dapat mengatasi kulit kering terutamanya dibahagian lengan, tangan siku dan tumit.

PERBANDINGAN

Sumber Gambar: https://www.hipwee.com

Ha? Kalau Ummi, pilih body lotion sebagai pelembap harian sebab lebih senang nak absorb dalam kulit berbanding body butter. Body butter ini, bila berpeluh, korang akan mula rasa melekit dan berminyak. Mulalah rasa tidak selesa sebab itu body butter hanya sesuai digunakan selepas mandi dan sebelum tidur.

Walau apa pun yang pilihan korang, make sure sesuai dengan badan. Yelah! Sebab kulit orangkan lain-lain.. Kalau #Lunagirls prefer yang mana ya? Share lah dengan Ummi dan team LUNARIA.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Snek Wajib Cuba Bila Di Korea!

Jerebu Apa Nak Buat?? Help..