in ,

Yeke Anak Bongsu Ni Manja?

Sumber gambar: unsplash.com

via GIPHY

Shout out untuk semua anak bongsu! Hihi! Haa, #Lunagirls nak tahu tak fun facts tentang anak bongsu? Jom LUNARIA kongsikan fakta menarik tentang anak bongsu yang maybe korang tak sangka! Jangan lupa tag kawan-kawan yang anak bongsu tu okay..

SUKAKAN CABARAN

via GIPHY

Kalau anak sulung selalu jadi ketua antara siblings, personaliti untuk anak bongsu pula lain sikit! Anak bongsu lebih suka try something new and sangat berani! Sebab tu mereka lebih lantang bersuara.. Hehe!

KELAKAR

via GIPHY

Anak bongsu akan selalu jadi penghibur dalam family sebab nak perhatian lebih daripada parents! Ada yang kata anak bongsu lebih kelakar sebab mereka banyak akal.. #Lunagirls rasa betul ke? Hihi!

SENANG DAPAT KAWAN

via GIPHY

 Sebabkan sifat yang lebih suka berdikari and try something new, anak bongsu lebih senang nak make friends. Mereka lebih suka bersosial dan disebabkan sifat peramahnya, mereka senang nak dapat kawan baru!

KURANG MATANG TAPI BIJAK BERDIKARI

via GIPHY

Maybe anak bongsu ni nampak kurang matang dan lebih pada sifat childish sikit.. Tapi percayalah yang mereka lebih bijak berdikari! But sometimes mereka nak di manja juga sebab semua siblings dah besar boleh nak manja lebih sikit dengan parents! Hehe!

TAK SUKA KENA COMPARE

via GIPHY

Jangan sesekali compare anak bongsu ni dengan adik beradik yang lain! Mereka tak suka sebab bila asyik kena banding dengan kakak atau abang! Lebih-lebih lagi kalau parents yang buat comparison.. lagi lah mereka tak suka! Haha!

So girls, agak-agak ada tak facts yang LUNARIA bagi ni kena dengan korang? Haha! Takpe..setiap orang ada sifat dan perangai masing-masing.. kan lebih baik jadi diri sendiri daripada ikut orang lain? Lots of love! 

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kenapa Dress Princess Asyik Warna Biru?

#Lunagirls Pengguna Android? Elakkan Apps Ini!