in ,

Capai Body Goals Dengan Menari!

Sumber gambar: mhshighlife.com

via GIPHY

#Lunagirls suka menari? Korang lagi prefer tarian traditional ke tarian moden? Haa, LUNARIA tahu, mesti tarian medon kan? Hihi! Kalau minat, ni la masanya untuk you girls start belajar K-Pop dance! Jangan malu-malu tau girls sebab K-Pop dance ni ada banyak kebaikan iaitu..

TINGKATKAN FOKUS 

via GIPHY

Ada banyak step dalam K-Pop dance yang korang kena buat dengan bersungguh supaya nampak lebih sharp, so dalam masa yang sama ia akan bantu untuk menajamkan daya ingatan! Bila kena ingat banyak sangat step, korang akan jadi lebih peka! It also will make you girls lebih fokus waktu buat kerja..

DAPAT TUBUH IDEAL

via GIPHY

Kalau korang tengah nak jaga badan, selain tarian zumba korang boleh cuba buat K-Pop dance tau! Sebab kita boleh bakar 400-800 kalori dalam masa sejam! Lagi susah step tu, lagi banyak kalori yang akan berjaya di buang sehingga boleh cecah lebih 1000 kalori! That’s why girl band semua badan slim je..

OTOT LEBIH RELAX

via GIPHY

Kata orang kalau nak tulang atau otot lembut kena join gymnastic kan? But this time korang boleh juga lenturkan otot dengan cara gerakan K-Pop dance! Semua step simple tapi kalau korang tak dapat tangkap, mesti akan buat banyak kali and It will make your muscle lebih lentur.

KURANGKAN STRESS

via GIPHY

Tengah stress sebab banyak sangat kerja sekolah? Jom try dance sebab muzik akan buat korang lebih ceria at the same time akan naikkan mood! Korang boleh start dengan step yang simple dan lagu yang kurang rancak supaya korang lebih mudah untuk follow!

Jom #Lunagirls kita cuba buat K-Pop dance… Kita boleh ikut step dance dekat Youtube sebab now dah ramai orang share K-Pop dance untuk memudahkan orang lain belajar! Nanti kalau korang dah cuba dan record korang menari jangan lupa share dengan LUNARIA tau video dance tu!

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Comments

Komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Nak Cuba Bisnes Instagram? #Lunagirls Kena Tahu Tips Ini!

Haipp! Siapa Tak Breakfast Dia Senang …..