in ,

Bermalas-Malasan Pun Ada Faedah Tau!

Sumber gambar: weheartit.com/entry/150153163

via GIPHY

Hi #Lunagirls! Siapa suka bermalasan-malasan? Sep sikit! Kita geng! Hehe! Korang tahu tak yang every 10th August, kita akan sambut National Lazy Day! Weeho! Setiap orang mesti ada perasaan malas dalam diri kan. So hari ni LUNARIA nak share beberapa manfaat bila korang bermalas-malasan!

TINGKATKAN DAYA KREATIVITI

via GIPHY

Biasanya bila kita rasa malas mesti akan termenung kan? Biasanya idea akan datang bila kita tengah chill, baring tengok tv, tengok kucing berlari dan banyak lagi. So make sure bila termenung tu ada isi, bukan menung ingat dekat crush ya girls. Hehe!

MEREHATKAN BADAN DAN MINDA

via GIPHY

Bila seharian fokus dalam kelas minda akan mudah letih.  Bermalas-malasan akan membantu untuk rehatkan minda! Ketika itu, otot dalam badan akan berehat dan korang pun akan rasa lega. That’s why kita kena bijak bahagi masa okay #Lunagirls?

MENGURANGKAN STRESS

via GIPHY

Badan dan minda #Lunagirls mesti penat kan bila setiap hari fikir exam dah nak dekat, nak masuk tahun baru, tak campur dengan masalah peribadi… So bila ada masa untuk bermalas-malasan, korang boleh chill sekejap daripada semua tu. Bagi ruang dekat otak korang untuk bernafas sekejap. Tenang okay girls?

KENALI DIRI

via GIPHY

Masa bermalasan ni paling sesuai untuk korang spend masa dengan diri sendiri! Atau boleh juga panggil sebagai ‘me time’. Cara ni akan buat korang fokus dalam perkembangan diri sambil ingat balik apa kelebihan dan kekurangan pada diri. So bermalas-malasan membantu #Lunagirls untuk proses nak kenali diri.

via GIPHY

Siapa cakap kalau asyik bermalas-malasan nanti tak produktif? Don’t worry girls, tak salah pun bila korang ada rasa malas dalam diri tu. But make sure jangan malas sangat, nanti ada memberi kesan tak baik pula dekat diri tu. Love yourself okay girls!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments