in ,

Benda Tak Boleh Share Dengan Crush! 

Sumber gambar: https://www.lifehack.org/352233/10-reasons-why-you-should-avoid-negative-people

Dia ajak keluar.. Nervous nya.. Nak cakap apa nanti.. Ish! Cancel laa!

Crush ajak keluar sama ke tu #Lunagirls? Hihi best nya! Tapi korang jangan krik-krik pula bila dah keluar nanti.. Jangan nebes-nebes sis.. Semuanya akan okay kalau korang tak cakap benda-benda ni, no no~

BEKAS KEKASIH

via GIPHY

Yes girl, jangan pernah tanya pasal diorang punya past love story. Takut nanti si sia label korang ni mak cik kepoh pulak. And mesti la awkward bila tetiba-tiba tanya pasal relationship dia dulu. So by hook or by crook kena avoid topic tu..  Dah lama-lama nanti korang korek la satu persatu, okay!

I, ME & ONLY ME

via GIPHY

Bila first time keluar sama, memang la kita akan nak impress dia, tapi kalau korang asyik sorang je yang bercakap, boring jugak! Bayangkan dari pukul 1 sampai malam, korang cerita dari korang baby sampai la sekarang! Bagi la chance sama dia bercakap.. Sikit-sikit tu okay lagi, but jangan terlalu fokus pada korang je tau!

NO PHONE

Sumber gambar: http://petralovecoach.com/tag/bad-date/

Dah la susah nak keluar dengan dia, bila dah dapat tu, korang lepas kan peluang dengan main phone. Atau korang pergi on the phone dengan BFF pulak. Dah tu membawang pulak depan dia, oh no! Faham sangat korang akan mula awkward bila tak tahu nak cakap apa..  Apa kata korang mula dengan favourite food, hobi or anything yang korang nak tau pasal dia. But remember avoid cakap banyak pasal korang!

FAMILY DRAMA

via GIPHY

Walaupun korang ada masalah dengan family please jangan tunjuk di hari korang keluar. Cerita yang mak korang marah la, adik guna barang korang tanpa izin .. Avoid okay! Satu, korang macam cerita pasal aib family.. Dua, to much expose. Ni kan first time korang lepak sama, tak perlu pun cerita semua tu!

Make a good conversation ni penting tau, kalau korang pandai cari topik best, mesti dia akan enjoy cakap dengan kita. Dan maybe dia nak repeat keluar dengan kita. Bukan apa, kalau korang merapu je cakap, karang balik mesti menyesal. Silap haribulan crush pun lari..

What do you think?

-3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Termenung Buat Imaginasi Lebih Tinggi?

Kata BFF Tapi Kenapa Kena Perangai Buruk Macam Tu?