in ,

Benda Biasa Kita Buat Bila Dapat Duit Raya!

Sumber gambar: https://www.google.com/amp/s/ohbulan.com/berapa-nak-bagi-7-lagi-soalan-ni-mesti-korang-terfikir-bila-pertama-kali-bagi-duit-raya/amp/

Dah masuk minggu kedua kita sambut Hari Raya Aidilfitri. Macam mana perasaan korang? Syok tak dapat duit raya? Ehemm.. agaknya tinggal berapa la ya duit raya korang setakat ni eh? Hehe! Agak-agak ciri-ciri dekat bawah ni ada tak dekat diri korang lepas dapat duit raya?

AMBIL GAMBAR

Sumber gambar: http://www.themalaysiantimes.com.my/budaya-kutip-duit-raya-boleh-undang-bahaya/duitraya/

Lepas dapat dan kumpul duit raya, confirm la kita ambil gambar kan? Snap snap then post dekat social media bagi kawan-kawan dan followers tengok. Perangai macam ni bukan setakat di lakukan oleh teenagers je, tapi orang dewasa pun ramai je yang buat macam ni! Yelah, siapa je yang tak happy kalau dapat duit raya kan?

TANYA SEPUPU YANG LAIN

Sumber gambar: https://loanstreet.com.my/ms/pusat-pembelajaran/berapa-duit-raya-nak-bagi

Bila dah dapat duit raya tu, mula la sibuk nak tanya sedara yang lain dapat duit raya juga ke tak. Mana tahu maybe korang sorang je yang dapat duit raya daripada pak cik saudara. Maklumla, anak buah kesayangan kan! Lagi best kalau antara semua dapat duit raya tu, korang punya je yang paling banyak. Baru la function raya ni sebab dapat duit raya extra!

SIMPAN TERUS DALAM BEG

Sumber gambar: https://www.malaysianreview.com/23220/sampul-duit-raya-daripada-kain-semakin-dapat-sambutan/

Kalau perangai macam ni sangat digalakkan dalam diri semua orang. Once dapat duit raya, terus simpan dalam beg, tak payah sibuk sibuk nak tengok berapa jumlah duit yang korang dapat on the spot. At least tak ada la orang yang bagi duit raya tu rasa segan sebab amount yang dia bagi tu tak cukup banyak. Bersyukur seadanya bak kata Hael Husaini

SIMPAN DALAM SAMPUL YANG PALING CANTIK

Sumber gambar: https://www.google.com/amp/s/ohbulan.com/lainnya-raya-dulu-sekarang-ni-5-pengalaman-raya-yang-budak-zaman-dulu-mesti-ingat/amp/

Kumpul semua duit raya, masukkan dalam sampul yang paling cantik. Siapa selalu macam ni angkat tangan! Actually bila dapat buat macan tu, rasa macam kepuasan at the same time pening sebab tak tahu nak pilih sampul mana yang paling cantik.

Lain tau perasaan bila dapat duit raya ni.Happy tu lain macam sampai tak tahu nak cakap macam mana! So far dah berapa duit raya yang korang dapat? Share la sikit dengan Ainaa.. Kalau nak bagi Ainaa duit raya pun boleh! Hihi!

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Sekarang Boleh Stalk IG Tanpa Kantoi!

Jerawat Rendang Dah Datang!