in ,

Bela Pets Hilang Stress Atau Tambah Stress?

Sumber gambar: queenmobs.com

via GIPHY

Mesti syok kan kalau ada haiwan peliharaan dekat rumah! Bila balik je dari sekolah, terkedek-kedek kucing lari mintak kena belai.. boleh kita gomol-gomol dia! Hihi! Bukan setakat kucing, arnab, hamster, sugar glider, ehh banyak lagi lah haiwan boleh dijadikan haiwan peliharaan! Actually haiwan peliharaan ni baik untuk kesihatan kita dari segi mental tau, iaitu..

CEGAH STRESS

via GIPHY

Stress study? Why not korang main dengan haiwan peliharaan! Sebab dengan cara tu kita akan rasa lebih relax and chill! Sebab badan kita akan lepaskan hormon serotonin and dopamine.. ia akan merangsang otak untuk rasa lebih tenang dan happy! 

TINGKATKAN IMUN BADAN

via GIPHY

#Lunagirls ada alergi dengan haiwan berbulu? Tapi korang nak tahu tak, menurut kajian James E. Gern dari Universiti Wisconsin-Madison AS, kalau kita dah biasa duduk dengan haiwan berbulu… Risiko untuk korang dapat asma dan alergi akan berkurang berbanding sesiapa yang tak biasa hidup dengan haiwan berbulu!

HILANGKAN BAD MOOD

via GIPHY

Time moody je mesti semua benda jadi tak kena kan? Haa, ni la masa yang sesuai untuk korang cari pet dan peluk mereka! Mesti terus rasa happy.. Lagi-lagi bila pet korang excited tunggu korang balik dari sekolah.. buka pintu je dorang dah ready tunggu korang! Hehe!

LATIH RASA TANGGUNGJAWAB

via GIPHY

Bila ada bela haiwan peliharaan, korang akan secara naturally rasa lebih bertanggungjawab untuk jaga makan dan kesihatan haiwan tu! Cara ni juga akan bantu perkembangan otak untuk rangsangan lebih tinggi!

TEMPAT LUAH PERASAAN

via GIPHY

Waktu korang rasa tak ada orang nak layan korang atau sedia mendengar luahan hati, percaya la yang your pet will always be by your side! Share la semua masalah dekat pet korang, mesti rasa lebih tenang je.. Walaupun mereka tak boleh nak bagi kata-kata semangat pun.. Haha!

via GIPHY

Kalau parents korang tak bagi bela haiwan peliharaan dekat rumah, apa kata korang ajak parents untuk release stress di Aquaria KLCC! Sekarang SuperDeals ada buat promotion mur mur jimat 26% girls! Hihi! Sambil luangkan masa bersama keluarga, korang juga boleh have fun juga!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kesan Bila Tak Cuba Try Test Dulu Produk!

Hmm… Misteri Betul Duduk Asrama Ni! Ada Toyol Ke..