in ,

Banyak ‘Rahsia’ Untuk Buat Bulu Mata Melentik!

Sumber gambar: https://www.apakes.com/nak-dapatkan-bulu-mata-lentik-dan-cantik-korang-kena-amalkan-tips-yang-senang-ni/

Kata orang bulu mata tu pelengkap gaya. Untuk dapatkan bulu mata yang cantik dan melentik biasanya kita akan gunakan mascara. Tapi kalau setakat mascara je tak cukup. Korang perlu buat beberapa lagi step untuk dapatkan bulu mata melentik sepanjang hari!

LAPISKAN DENGAN CONCEALER

Sumber gambar: https://www.beautybay.com/p/jouer-cosmetics/essential-high-coverage-liquid-concealer/

Biasanya orang guna concealer untuk tutup cela dekat bawah mata atau bekas jerawat kan. Tapi this time kita gunakan concealer untuk bagi effect bulu mata melentik sepanjang hari. Caranya korang hanya perlu lapiskan concealer guna spoolie before pakai mascara. Make sure concealer tu kering dulu before apply mascara, confirm bulu mata melentik sepanjang hari.

KEPIT BULU MATA LEPAS APPLY MASCARA

via GIPHY

Kadang-kadang kaedah ni hanya berjaya digunakan pada certain jenama mascara je. Tapi korang boleh try dulu kepit bulu mata guna eyelash curler lepas dah apply mascara. Kepit slowly sebab takut nanti bulu mata korang tercabut dan patah pula.

BEDAK POWDER

Sumber gambar: https://www.liputan6.com/fashion-beauty/read/2217612/trik-bulu-mata-tebal-dengan-bedak-bayi

Selain pakai bedak powder dekat muka atau badan, korang boleh juga gunakan untuk bagi effect bulu mata melentik. Caranya ambil sedikit bedak powder dan oleskan dekat bulu mata before and after pakai mascara. Automatic bulu mata korang akan nampak melentik macam bulu mata Che Ta!

GUNAKAN MINYAK ALMOND

Sumber gambar: https://habiiit.com/manfaat-minyak-almond/

Ya, minyak almond boleh membantu pertumbuhan bulu mata untuk jadi lebih lebat dan melentik. Amalkan cara ni setiap kali sebelum tidur dan korang akan nampak hasil yang memberangsangkan. Nak lagi cepat, boleh juga pakai serum pelentik bulu mata. Tapi pastikan yang asli ya.

Bukan susah pun nak dapatkan bulu mata yang melentik ni. Korang just kena tahu trick je. BTW, make sure korang selalu bersihkan bulu mata sebelum tidur ya, takut nanti bacteria beranak pinak pula dekat situ.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Remaja Rambut Beruban? Oh Whyy!

Ini Punca Kenapa Kulit Muka Korang Kusam…