in ,

Baru 19 Tahun, Instafamous Ini Sudah Bergelar Isteri

Woww biar betul instafamous cantik tu dah kahwin? Bukan dia baru umur 19 tahun ke? Awalnya kahwin!

Ajal, maut, jodoh dan pertemuan semuanya berada di tangan Allah S.W.T. Siapalah kita untuk mempersoalkan jodoh seseorang tak kira siapa pun dia atau berapa pun usia dia. Kalau dah tertulis dia bakal berkahwin awal, maka perkara itu tetap akan terjadi. So kita doakan sahaja yang terbaik buat mereka yang sudah mendirikan rumah tangga di usia muda.

View this post on Instagram

365 days ago today, I meet this lady in Jakarta, Indonesia. Today, she’s my fiancé. Exactly, 4 days after we came back from Jakarta, I decided to invite her for a tea date (third photo). The only reason I ask her out because I only have one motive. To know if she’s open to “marriage life”. I want to marry her. Yes, 4 days after I meet this lady, I decided to ask her if she’s fine with the idea. So I invited her for an evening tea. I know she’s in completing her studies and I’m aware there might be no chance at all thus I need to know how do I proceed to the next step so yeah. Obviously, I’m kinda nervous because it’s our second time to meet up and this time I came with a ‘big’ motive. But she didn’t come alone, she came with her sister 😅 So I asked her, “what’s her plan this year, what’s her plan for the next five years and if she and her parents are okay if I want to marry her”. She didn’t give me any answer or explanation at that time. She makes me wait for almost 2 months for the answer. Plus I don’t even know where she lives for almost 3 months of knowing her! Crazy! Alhamdulillah segala puji bagi Allah yang memberikan aku kesempatan melakukan sesuatu, 6/12/2019 she’s officially my fiancé Alhamdulillah. I kept it secret cause I believe in Islam we are not supposed to advertise our engagement, but we must advertise our marriage. Everything was great and love until Covid-19 hit all of us. We are supposed to get married in the near future but these diseases really affected all my plans. Today, I revealed her as my fiancé cause we are counting days InsyaAllah. We are supposed to have dinner tonight and it supposes to be a memorable night. But I have to cancel everything… lt is not as what I have planned but Allah knows better ❤️ I’m truly grateful for all of this. Last but not least, I want the world to know that this lady right here, she is a true champion. A lady with a big heart. I’m very lucky. I’m so grateful. Thank you sayang, Thank you Allah ❤️ 📸: @muhdfakhrys @thedotshots

A post shared by Asyraf Aley (@asyrafaley) on

Baru-baru ini ada seorang influencer bernama Wardina Anuar telah mendirikan rumah tangga bersama dengan jejaka pilihan hatinya yang juga merupakan seorang pelakon iaitu Asyraf Aley. Mereka dikatakan telah bertemu ketika masing-masing berada di Jakarta, Indonesia. Baru first time jumpa terus ada niat nak hidup bersama-sama. Alamak so sweet! Mungkinkah ini cinta pandang pertama! Love story drama sangat..

Menurut perkongsian di social media mereka berdua, mereka sepatutnya bernikah lebih awal tetapi disebabkan penularan Covid-19 yang melanda dunia semenjak bulan March, majlis perkahwinan terpaksa ditangguhkan. Jadi mereka mengambil keputusan untuk terus bernikah sahaja terlebih dahulu berbanding melakukan majlis bersanding.

Majlis perkahwinan mereka mendapat perhatian ramai disebabkan ia diadakan dalam tempoh PKPB dan waktu itu kebanyakan pasangan pengantin perlu menjalani proses nikah online atau di pejabat agama. Tetapi disebabkan pasangan ini dinikahkan oleh bapa kepada pengantin perempuan, maka itu tidak menjadi masalah untuk mereka meneruskan majlis.

At the same time mereka juga merancang untuk mengadakan majlis sanding pada tahun hadapan memandangkan Covid-19 masih lagi tidak berakhir. Disebabkan majlis itu didakan pada tempoh PKPB, maka mereka masih lagi mematuhi SOP iaitu memakai mask berserta jemputan hanya seramai 10 orang sahaja termasuk ahli keluarga masing-masing.

Dalam ada yang turut berkongsi saat bahagia ini, ada juga mereka yang bitter kerana model muslimah ini mendirikan rumah tangga pada usia yang sangat muda. Kata mereka kalau kahwin muda rugi sebab tak boleh nak enjoy. Apa pula pendapat korang?

Macam yang Ainaa cakap tadi, masing-masing ada jalan cerita kita yang sendiri jadi tak perlu nak bandingkan dengan orang lain. Mungkin korang yang berusia 25 tahun belum bersedia lagi untuk mendirikan rumah tangga, sebab itu jodoh tak sampai lagi. Mana yang sedang dibangku sekolah pun jangan pula korang yang excited nak kahwin, adalah lebih baik untuk habiskan sekolah dan sambung belajar supaya nanti korang boleh jumpa pasangan hidup yang betul-betul boleh menerima buruk dan baik diri korang.

Untuk pengetahuan korang sebelum ini, Wardina pernah viral seketika disebabkan video live dia yang agak lucu dan sangat comel! Just imagine korang tengah best live dekat IG, sekali mak korang join tengok live sekali. Tak ke terkejut korang jadinya? Terus rasa nak behave bila mak ada sekali betul tak?

Itulah apa yang terjadi terhadap model muslimah ini apabila ibunya tiba-tiba sahaja join live dia sekali. Menurut temubualnya bersama dengan sebuah akhbar tempatan, ketika itu dia agak terkejut sebab ibunya masuk ke dalam live dan terus tinggalkan emoji. Pada mulanya dia ingatkan dia bakal dimarahi rupa-rupanya tak ada apa-apa pun yang terjadi. Sehingga kini video yang dikongsikan oleh Wardina itu sendiri telah ditonton lebih 2 juta kali di Twitter dan kebanyakan netizen berasa terhibur dengan aksi comelnya itu. Wardina sudah mula menceburi dunia peragaan sejak di usia 18 tahun yang mana ketika itu dia baru sahaja habis sekolah dan sedang menunggu keputusan SPM.

Rezeki buat Wardina, muda-muda dah bergelar model dan dah bergelar seorang isteri. Apa pun kita jangan sesekali membezakan diri kita dengan orang lain okay! Lain orang lain rezekinya. Tahniah diucapkan kepada Wardina dan Asyraf semoga hubungan kalian berkekalan sehingga ke akhirnya. Jap Ainaa nak tunggu bila jodoh nak sampai, mungkin sangkut jem kot? Eh!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ini Sebab Kenapa Korang Kena Tengok Milea: Suara Daripada Dilan

Breakfast Apa Yang Korang Paling Suka Kalau Padan Dengan MILO?