in ,

Bangun Pagi Dengan Muka Berseri? Ini Rahsianya…

Sumber gambar: tumblr.com/search/laser%20treatment%20for%20skin

via GIPHY

Happy Sunday girls! Kejap je esok dah Isnin, minggu sekolah! It’s okayy.. kita kena sentiasa cergas okay! Hehe! Harini LUNARIA nak share tips untuk kurangkan lesu pada muka sebelum pergi sekolah! Siapa kata pergi sekolah tak perlu bersiap? Haa ada caranya okay..let’s begin~~

GOSOK GIGI

via GIPHY

Mesti #Lunagirls pelik apa kena mengena gosok gigi dengan muka cantik? Haa, mestilah ada! Bila gigi bersih dan segar, muka pun akan nampak bersemangat! So lepas ni jangan skip untuk gosok gigi sebelum tidur dan bangun pagi walaupun korang terlambat bangun nak sekolah okay?

CUCI MUKA

via GIPHY

Siapa suka tidur dengan muka yang tanpa cuci muka dulu? Haipp! No no girls! Korang kena make sure before tidur, muka dah bersih daripada makeup or kotoran. Kalau korang terus tidur, nanti esok pagi akan ada ‘askar’ yang dah ready nak lepak dekat muka tu! Haha! Simple step, cuci guna makeup remover pun dah okay kalau rasa mengantuk sangat!

PAKAI MOISTURISER

via GIPHY

Selepas  pakai night cream sebelum tidur, make sure jangan lupa pakai moisturiser juga tau girls! Moisturiser berfungsi untuk elakkan muka korang kering waktu tidur.. Kalau korang tidur dalam keadaan sejuk, ia akan buat kulit cepat kering dan kulit akan mudah kedut sebelum usia! Oh no!

FACE MASK

via GIPHY

Selepas pakai mask mesti korang akan rasa kulit korang sangat lembut dan licin kan? Just like baby’s skin! Hehe! Tapi mask tak perlu pakai tiap hari, cukup 3 kali seminggu je.. Kalau nak tahu cara mudah buat mask, korang boleh check out artikel LUNARIA yang sebelum ni okay!

via GIPHY

Simple je kan tips and tricks ni? Kebersihan dan penjagaan diri sangat penting di usia remaja.. jadi elakkan rasa malas okay girls.. Lagi pun nak kekal cantik memerlukan effort yang tinggi dan konsisten.. LUNARIA harap tips ni membantu korang!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments