in , ,

Bakal Pergi Konsert BLACKPINK? Tips Special Untuk Korang!

Sumber gambar: ygdreamers.com
Sumber gambar: https://www.instagram.com/heyitsmaryamxo/

Hi #Lunagirls! It’s Maryam here! Ada tak antara you girls yang yang akan pergi konsert BLACKPINK minggu ni? Seronoknya.. I’m so jealous! Maryam pernah pergi beberapa konsert K-Idol seperti BTS, EXO, WINNER dan TWICE.. Jadi harini Maryam nak share my experiences, tips and tricks untuk yang bakal pergi konsert K-Idol!

BELI TIKET

Sumber gambar: wawanasir.com

Selalunya, setiap konsert akan ada pre-sale iaitu tiket akan dijual secara fizikal! Kalau korang nak guarantee dapat tiket, solution yang terbaik adalah untuk beratur masa pre-sale.. Dan kena bersedia untuk bangun awal dan beratur lama gila! Haha! Tapi kena beratur panjanggg dahsyat! Good luck girls! Hihi! Kalau korang tak larat nak beratur, boleh je beli ticket online okay!

BELI MERCHANDISE ONLINE

Sumber gambar: www.cosmo.ph

Sebelum konsert mula, dekat luar akan ada banyak booth yang jual merchandise.. Tapi kalau boleh #Lunagirls beli online je! So boleh simpan siap-siap dalam bag.. Sebab bila beli dekat situ nanti akan susahkan kita bawa plastik barang nak masuk dalam nanti! Masa beratur memang best tau.. Dapat jumpa kawan baru dan boleh relate pasal K-pop! Kawan-kawan yang jumpa kat konsert memang boleh tahan lama tau! Hihi!

Sumber gambar: Maryam, #Lunagirls

Bila dah masuk dalam stadium, kalau korang dapat tiket standing, cuba cari tempat yang dekat dengan pentas! Spot tu memang akan padat.. Jadi kalau korang tak suka kena tolak atau tak nak berhimpit, korang beli tiket seating okay? Tapi sebenarnya, bila pilih tiket standing, the experience lagi seronok tau! Boleh tengok depan mata girls! Hehe!

ENJOY THE MOMENT!

via GIPHY

Yes #Lunagirls! Kita kena enjoy the moment! Jangan sibuk nak rekod semua benda.. Kita pun kena fokus dekat konsert tu live tau! Bukan selalu dapat pergi oppa dan unnie kita datang buat konsert tau.. Lain tau tengok konsert dekat YouTube dengan nikmati konsert dengan mata sendiri! Lagi pun tiket tak murah tau.. Huhu! Boleh je nak rekod #Lunagirls, tapi rekod persembahan yang favorite je okay!!

EMERGENCY KIT!

via GIPHY

Ha! Ini sangat penting! Jangan lupa sediakan satu small pouch untuk letak minyak angin, ubat sakit kepala, power bank and poncho kalau tempat konsert outdoor! Kalau boleh bawa sekali mini snacks untuk korang makan kalau lapar.. Sebelum pergi konsert jangan lupa untuk makan siap-siap dari rumah okay! Jangan excited sangat sampai lupa nak makan..

Ha! #Lunagirls dah bersedia nak pergi tak? Nanti setiap konsert akan ada buat satu ‘special stage’ performance tau.. masa tu get ready untuk rekod! Aaaa.. ruginya Maryam tak dapat pergi!  #sobsob Nanti jangan lupa share experience korang dengan Maryam dan LUNARIA team okay! Have fun #Lunagirls!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Nak Bulu Lambat Tumbuh? Try Cara Ni!

Senarai Pilihan Boy Crush 2019! Ehekk! 😍