in ,

Bakal Join Latihan Ketenteraan… Take Care OPPA!

Sumber gambar: Lunaria.com.my

via GIPHY

Di Malaysia kita ada Program Latihan Khidmat Negara for boys and girls lepasan SPM. Tapi dekat Korea, ada lebih kurang sama tapi ia dipanggil sebagai latihan ketenteraan yang wajib disertai oleh warganegara Korea. Dan pada 21 Mac ni, ada empat selebriti K-Pop bakal sertai latihan ketenteraan tu iaitu N (VIXX), Key (SHINee), Jeong Jinwoon (2AM) dan Hoon serta Kiseop (U-KISS). Let’s check it out~

JEONG JINWOON (2AM)

Sumber gambar: Viki

Before this Jinwoon pernah terlibat dalam kemalangan parah sehingga menyebabkan dia terpaksa jalani operation but semuanya berjalan dengan lancar! Selain menyanyi, Jinwoo pun pernah berlakon dalam drama kegemaran ramai which is Dream High2! #Lunagirls dah tengok? Fakta menarik, Jinwoon merupakan ahli 2AM yang terakhir sekali akan sertai latihan ketenteraan tersebut!

KEY (SHINEE)

Sumber gambar: fanpop.com

Menyanyi boleh, menari boleh dan main water ski pun power ya! Psst, masak pun pandai tau.. ehh berbakat betul ya Oppa Key ni.. Hehe! Ehemm, nak tahu tak sebenarnya Key ni ada tiga anak patung Spongebob atas katil.. Comelnyaaaaa! Memandangkan 21 Mac ni Key akan join latihan ketenteraan, dia akan hadiahkan album baru berjudul ‘I Wanna Be’ untuk peminatnya!

N (VIXX)

Sumber gambar: Kpop Profiles

Membaca dan menari ialah aktiviti kegemaran N dan sebab tu la dia jadi mentor koreografi group idol rookie iaitu MYTEEN! Pada tahun 2015, N ada segmen radio sendiri iaitu VIXX N K-Pop tau.. Walaupun dah berusia 30 tahun, N tetap akan laksanakan tanggungjawab untuk daftar sebagai tentera bersama kawan-kawan yang lain.. Good luck oppa!

HOON DAN KISEOP (U-KISS)

Sumber gambar: Kpop Chart

For the first time, group K-Idol U-KISS umumkan dua anggota kumpulan mereka yang akan menyertai latihan ketenteraan pada tahun ni! Hoon akan dihantar ke pusat latihan Korps Marinir di Pohang dan Kiseop pula akan daftar dekat Pusat Pelatihan Angkatan Darat Nonsan!

Walaupun mereka akan masuk latihan ketenteraan tak lama lag, tapi ia tak bermaksud korang semua kena berhenti support their group! Ainaa rasa nanti lepas mereka semua habis latihan ketenteraan, mesti akan ada meet and great dengan fans.. Mungkin akan ada konsert ke? We never know.. Hehe!

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

As’ad Motawh Dipeluk Peminat, Gimik Atau Real?

Say No To Ketiak Berjerawat!