in ,

Baju Raya Paling Onz 2019!

Sumber Gambar: https://www.omarali.com.m

Raya is just around the corner, korang dah beli baju raya belum #Lunagirls? Yang dah beli tu share la dengan Ummi, korang pilih baju raya style yang macam mana? Bukan apa, tahun 2019 ni banyak betul trend baju raya yang onzz dan cantik, macam…

BATIK

Sumber Gambar: https://firstclasse.com.my/

Tahun ni batik menjadi koleksi raya yang paling top. No wonder! Semua kedai baju ada koleksi baju batik… Siap ada untuk  set keluarga tau. Korang ada juga ke yang beli baju bercorak batik ni? Hm! Kalau ya goodluck girls, jangan terbeli baju yang ada corak sama dengan orang kampung hihi. Kalau tak memang raya sedondon.

KOTAK-KOTAK

Sumber Gambar: https://www.wanista.com

Back to early 80’s, bila segala pakaian mempunyai corak kotak-kotak. Kini diberi nafas baru.. ia  bukan lagi hanya digayakan sebagai kain atau skirts, tapi juga sebagai, tops, baju kurung moden, baju kedah, dan macam-macam lagi. Jadi tak la nampak terlalu old school, tapi lebih modern dan chic. Sesuai la untuk girls yang muda macam korang ni…

KEBARUNG

Sumber Gambar: https://www.frocknflock.com/

Bagi korang yang tinggi memang sesuai pakai kebarung ni, kalau setakat tinggi macam Ummi, memang tak la, hihi.. Sebab ia akan menampakkan lagi yang kita ni rendah, bila bergerak-gerak, dah macam pontianak terbang pulak, haha. Kebarung ni jenis fesyen yang sedikit labuh dan longgar. Korang boleh pilih sama ada nak pakai dengan seluar atau kain. Kalau nak nampak sopan boleh pakai kain, tapi kalau pakai seluar korang akan nampak lebih elegent.

STRIPE

Sumber Gambar: https://famecherry.com/

 Kata orang, kalau nak nampak tinggi dan langsing boleh pakai pakaian yang ada stripe menegak. Hm! Jadi Ummi dah jumpa lah pilihan baju kurung yang sesuai tahun ini, hihi… Pattern macam ni memang tengah trending, so memang tak rugi kalau korang beli. Nak lagi cantik kalau korang jumpa warna-warna yang tengah hot sekarang, macam warna kuning dan warna-warna earth.

Jadi mana satu pilihan baju raya 2019 korang #Lunagirls? Mesti susah nak pilih kan? Hihi.. Kalau nak nak tips cari tudung, boleh baca article Trend Tudung Untuk Hijabista! Boleh padankan dengan baju korang tu, hihi.. Hopefully tips ni membantu girls yang masih lagi mencari baju raya.. Goodluck!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Protect Phone Untuk Jadi Lebih Selamat

Guna Cara Ini Nak Jimat Makeup Raya!