in ,

Badan Senang Kena Tiup Angin Sebab Underweight?

Sumber gambar: health.howstuffworks.com

via GIPHY

Siapa je yang suka kurus? Makan banyak tapi berat badan still underweight! Tambah annoying bila orang lain sibuk tanya bila nak tambah berat badan. Haihh stress kan girls. But it’s okay sebab LUNARIA nak ‘bocor rahsia’ macam mana nak tambah berat badan…

MAKAN TENGAH MALAM

via GIPHY

Berat badan kita akan cepat naik kalau makan waktu tengah malam. But kena la pilih makanan yang lebih sihat and please jangan terus tidur lepas makan, takut perut jadi kembung. Sebab nanti bukan tambah berat badan, tapi jadi overweight tau girls.

MAKAN LEMAK SIHAT

via GIPHY

Selain makan tengah malam, makan makanan berlemak pun boleh buat kita naik berat badan. But it doesn’t mean boleh makan makanan segera. Takut nanti kena kolestrol pula, dah masalah kesihatan pula! #Lunagirls boleh juga amalkan untuk minum jus buah-buahan atau sayuran tau! SuperDeals ada buat promosi best minggu ni tau.. Beli 1 cawan percuma 1 cawan jus saiz besar! Wow!

BANYAKKAN PROTEIN

via GIPHY

Protein ni penting untuk kuatkan otot dalam badan. So apa lagi? Kena la makan banyak makanan protein macam ikan, daging, susu, ayam dan banyak lagi. Boleh la add on protein dalam makanan harian korang lepas ni.

TUKAR PENGAMBILAN KARBOHIDRAT

via GIPHY

Kalau biasa makan nasi putih, this time tambah makan nasi beras perang, roti atau makanan karbohidrat yang lain. Kandungan karbohidrat akan buat berat badan kita bertambah dengan lebih cepat. tapi korang kena la consistent sebab kalau just cuba sekali dua je tak menjadi okay girls.

Girls, korang la rasa down kalau ada orang selalu cakap tentang fizikal korang. Why not kita ambil kata-kata tu sebagai pembakar semangat untuk buktikan yang even korang underweight, still sihat. Chill okay girls~

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Semua Orang Dah Period, Tapi Aku?

Pokok Lidah Jin Buat Tidur Lebih Lena!