in ,

Badan Saja Kecil Tapi Ada Vokal Tinggi! Jom Usha Idol Ini!

Sumber gambar: www.pinterest.ie/kuromitom

Mesti ada yang pernah dengar peribahasa, kecil-kecil cili padi, betul tak? Rasanya, peribahasa ini memang sesuai sangat untuk K-Pop idol ini sebab walaupun mereka mempunyai badan yang kecil atau tidak tinggi. Akan tetapi, ketinggian suara atau vokal mereka memang akan buatkan kita terkejut. Korang tahu ke siapa saja K-Pop idol yang kecil-kecil cili padi ini? Kalau tak tahu, jom kita tengok siapa mereka ini… Hehe

WENDY RED VELVET 

Ibarat dia makan CD tau suara dia. Vokal Wendy Red Velvet memang tidak dapat dinafikan oleh sesiapa lagi sebab suaranya memang sangat firm, jelas dan mampu untuk pergi ke not tinggi. Pernah ada yang cuba melihat perbezaan minor vokal Wendy secara live dan di dalam album. Ternyata, memang sama walaupun tingginya hanya 155 cm sahaja! 

WOOZI SEVENTEEN

 

View this post on Instagram

 

2020 SVT 4th FAN MEETING <SEVENTEEN in CARAT LAND> see you VERY soon! ㅤㅤ ㅤㅤ ㅤ #세븐틴 #SEVENTEEN #CARAT_LAND

A post shared by SEVENTEEN (@saythename_17) on

Siapa sahaja yang tak kenal dengan Woozi SEVENTEEN. Walaupun untuk kategori lelaki dia dikira pendek iaitu dengan ketinggian hanya 164 cm, vokal Woozi memang sangat tinggi dan dia macam tak ada masalah pernafasan langsung untuk tarik. Wow bukan? Dia juga merupakan seseorang yang sangat berbakat dalam mencipta lagu tau! Woah! Jangan main-main dengan Woozi okay!

HA SUNGWOON

Bekas anggota kumpulan popular Wanna One, Ha Sungwoon yang aktif bergerak secara solo ini pun merupakan salah satu K-Pop idol yang terkenal dengan suaranya yang merdu dan bernada tinggi. Macam Sungwoon ini pula tingginya hanya 167 cm dan kalau korang nak tahu BFF dia Jimin BTS pun sama boleh hit vokal  yang tinggi.

EXO D.O

 

View this post on Instagram

 

엑소 디오의 솔로곡 ‘괜찮아도 괜찮아 (That’s okay)’가 7월 1일 SM ‘STATION’ 시즌 3를 통해 공개됩니다! 디오가 직접 작사에 참여하며 준비한 선물 같은 곡! 많이 기대해주세요~ 🎵 – Mark your calendar! D.O. of EXO will be releasing a solo track on July 1 through SM ‘STATION’ Season 3! Stay tuned for this heartwarming song which D.O. participated in writing the lyrics! 🎵 – 🎧 디오 (D.O.) ‘괜찮아도 괜찮아 (That’s okay)’ : 2019.07.01. 6PM (KST) – 🎼 ‘괜찮아도 괜찮아 (That’s okay)’: 따뜻한 어쿠스틱 기타와 미니멀한 드럼 사운드가 어우러진 팝 R&B 곡으로, 디오가 직접 작사에도 참여해 스스로의 행복을 위해 마음을 힘들게 하는 감정들은 자연스럽게 흘려 보내도 괜찮다는 메시지를 담아 눈길을 끈다. – #디오 #DO(D.O.) #괜찮아도_괜찮아 #Thatsokay #엑소 #EXO #weareoneEXO #STATION

A post shared by EXO Official (@weareone.exo) on

Mesti ramai peminat K-Pop tahu yang kebanyakan K-Pop idol dari SM Entertainment memang ramai yang mampu untuk hit nada yang tinggi. Sama juga dengan D.O EXO, dia bukan setakat ada suara yang note bawah tapi note tinggi pun dia boleh bolot sekali tau walaupun tingginya hanya 172 cm sahaja. Tidak lupa juga dengan juniornya Taeil NCT, pun salah satu yang kecil-kecil cili padi.

Selain daripada mereka ini, ada sahaja ramai lagi K-Pop idol yang bertubuh kecil dan mampu hit nada yang tinggi dalam lagu seperti Taeyeon, Taeyang, IU dan ramai lagi. Hmm, memang best betul kalau dapat dengar mereka ini buat persembahan secara langsung kan? Hehe!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pencuci Muka Yang Sesuai Untuk Kulit Remaja!

Lagu Artis Tempatan Yang Patut Korang Layan Bulan Ini!