in ,

Aww! Sleepover Party Dengan BFF Jadi Best Kalau…

Sumber gambar: Pinterest.com

via GIPHY

Eeeiiiii bestnya kalau dapat buat sleepover party dengan BFF! Pakai baju tidur sama-sama, stay up sampai pagi, makan jajan or pizza together sambil gosip. Hehe! So today, LUNARIA dah prepare a few things yang korang boleh prepare untuk buat party tu lagi meriah!  Weehoooo~~

PILIH LOKASI DAN MASA SESUAI

via GIPHY

First of all, korang kena tahu dekat mana tempat yang paling sesuai nak buat sleepover party tu. Dekat rumah or kena sewa homestay yang boleh muatkan semua orang? Ohh kalau nak sewa tempat lain, make sure ada pengawasan orang dewasa ya girls. Kalau boleh pilih la waktu korang tengah school holiday sebab boleh lama sikit lepak sama-sama. Hehe!

KUMPUL CROWD

via GIPHY

Then, siapa pula girls yang kita nak ajak? Kawan sekolah rendah or sekolah menengah? Haa, tak payah pening kepala nak fikir, ajak je semua kawan rapat yang korang ada. The more, the merrier!

PLAN TENTATIVE

via GIPHY

Nama pun sleepover party kan, nak buat apa lagi? Mesti la lepak ramai-ramai sambil pakai baju tidur cute then tengok movie best, makan-makan. Kalau nak lagi best, korang boleh la buat game tukar-tukar hadiah. Wowww mesti best kan kalau macam tu.

BUAT SUPRISE

via GIPHY

This part lagi best kalau korang ada kumpul duit ramai-ramai, boleh la buat goodies bag untuk semua yang datang. Kalau bagi coklat dengan sweets pun dah best tau. At least semua orang akan rasa dihargai.

KEBENARAN PARENTS

via GIPHY

Tempat dah set, tetamu dah jemput, plan dah boekkk… Tapi tak ada permission daripada parents, dah sia-sia je plan party tu semua. That’s why before plan semua ni korang kena mintak kebenaran mereka dulu. Mana tahu ada bantuan pertolongan daripada mereka ke.

via GIPHY

Mesti korang rasa tak sabar kan nak buat sleepover party ni. Hmm, best juga kalau team LUNARIA boleh bawa #Lunagirls pergi party sleepover! Agak-agak korang nak tak?



What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pokok Lidah Jin Buat Tidur Lebih Lena!

Betul Ke Tangan Kotor Punca Selsema?