in ,

ARMY Mengamuk, Gambar BTS Di-Edit Botak

Sumber gambar: Twitter @aimansalim_

Apa benda ni merepek sampai edit gambar BTS macam tu sekali?! Tak respect langsung dengan BTS dan ARMY!

Uishh, tenang girls! Jangan marah-marah tau ARMY semua! Tahu korang mesti rasa marah bila baca tweetΒ daripada Aiman Salim tu kan? Apa pendapat korang as ARMY sendiri bila tengok dia edit gambar BTS jadi botak macam tu? Korang marah ke? Rasanya mesti ramai yang marah dan mengamuk sebab tengok dekat ruangan komen tu pun ramai juga yang bash dia dekat situ.

Macam-macam komen negative yang ditinggalkan oleh ARMY sendiri dekat posting tu. Rata-rata ARMY rasa tak puas hati sebab idola mereka kena troll sampai macam tu sekali. Ada juga yang sampai nak ambil tindakan terhadap Aiman ni sebab perbuatan dia tu. Amboi, marah sangat korang ya sampai macam tu sekali.

Gambar yang dimaksudkan tu hanya la gambar ahli BTS which is V, Jungkook, Jimin, Suga, Jin, RM dan J-Hope yang telah disunting seakan-akan botak licin. Kebetulan Aiman tu pun memang tengah botak dan dia pun just for funΒ buat macam tu, sekadar hiburan untuk warga Twitter. Tak sangka pula boleh menaikkan kemarahan ARMY sampai macam tu sekali.

Actually rasanya benda tu tak ada apa-apa pun yang serious. Setakat gambar kena edit je, bukan la sampai menjatuhkan maruah atau memalukan ahli BTS tu sendiri sampai buatkan ramai ARMY triggered. Lagi best bila ada a few ARMY suruh ramai-ramai report account Aiman sebab dia dianggap sengaja memalukan BTS.

Aiman tu sendiri mengaku yang dia pun minat dengan BTS dan ada lagu BTS dalam playlist Spotify dia. So apa yang dia buat tu bukan bermaksud dia benci BTS atau nak persendakan penyanyi kegemaran ramai tu.

ARMY sendiri pun jangan la terus nak rasa triggered dan mengamuk disebabkan posting simple macam tu. Rasanya kalau BTS sendiri yang tengok gambar tu mesti mereka gelak sebab boleh tahan kelakar juga, skill editing pun not bad juga sebab nampak real pula mereka botak.

At least korang boleh la imagine macam mana muka V atau Jungkook bila dia potong rambut. Cute la mereka ni botak! Korang jangan la marah-marah okay, tu semua sekadar hiburan je. BTW ada je lagi satu gambar yang Aiman ni edit buat meme, tapi this one dia editΒ sikit muka bagi nampak sama dengan karakter kartun. Tapi posting tu pun ramai juga ARMY yang mengamuk sebab rasa terhina. Lah korang pula yang rasa terhina padahal bukan edit muka korang pun, hehe!

Korang dah tengok belum gambar dia edit muka RM jadi macam watak Baby Roshan dalam kartun Ice Age? Posting tu pun ramai ARMY mengamuk juga sebab mereka anggap itu ialah satu penghinaan buat RM. Sampai ada yang sanggup cari gambar original RM yang tak di edit untuk dibandingkan dengan gambar yang Aiman tu post. Urghhhh tenang geng, jangan cepat marah. Semua tu suka-suka je dan hanya gambar, bukan betul pun kan.

Ramai je yang terhibur dengan benda tu, tapi ARMY tetap marah dan tak puas hati dengan apa yang Aiman buat. So ramai la juga yang ajak ARMY lain report account Aiman sebelum dia buat lagi banyak meme melibatkan BTS.

Bagi kami sendiri semua tu bukannya perkara serious pun, even ramai yang terhibur. Korang as ARMY pun tak boleh la nak cepat marah dengan apa yang orang lain post kalau berkaitan dengan BTS. Faham, korang semua sayangkan idol tu tapi tak perlu terlampau over protective sampai macam tu sekali. Bila selalu sangat korang berkelakuan macam tu, tak mustahil lagi ramai orang akan kacau ARMY untuk buat mereka triggered. So for ARMY out there, jangan cepat marah okay.

What do you think?

17 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Rutin Pagi Yang Wajib Korang Elak!

Cara Nak Handle Orang Yang Biadap Bila Berborak