in ,

Argh! Bila Rambut Nak Panjang…. Asyik Kontot Je! 😭

Sumber Gambar: https://www.youtube.com

via GIPHY

“Menyesalnya potong rambut pendek, uwaaa!” Siapa pernah alami situasi ni? Haa, Kalau dah terbiasa ada rambut panjang, kalau potong rambut walaupun seinci tapi rasa macam dah botakkan satu kepala kan? #masalahdunia Tapi, janganlah sedih #Lunagirls! Ummi ada jawapan untuk situasi duka ni.. Tak perlu ke salun rambut, hanya buat di rumah semudah A,B,C! *winkwink

CONDITIONER

Sumber Gambar: https://www.fabhow.com

Selain melembapkan rambut korang, conditioner pun boleh bantu untuk mempercepatkan pertumbuhan rambut kita tau! Selepas ni, #Lunagirls kena rajin-rajinlah pakai conditioner sebab banyak kebaikannya.. Tapi make sure, pakai jangan sampai kena kulit kepala pula tau, nanti rambut mudah berkelemumur dan gugur!

JANGAN PAKAI PEMANAS

via GIPHY

Bagi siapa yang suka pakai hair dryer, straightener and curler better hentikan, kalau nak rambut panjang dengan cepat! Sebab penggunaan bahan pemanas ini akan membuatkan rambut kita mudah rapuh, patah dan gugur tau.. Jadi kalau nak rambut cepat panjang, kurangkan penggunaan pemanas okay? Kalau nak keringkan rambut, #Lunagirls boleh guna tuala okay?

URUT KULIT KEPALA

Sumber Gambar: http://lampung.tribunnews.com

Alahai! Sedapnya dapat urut kepala dekat salun.. Kalau korang nak tahu, orang salun urut kepala kita bukan saja-saja tau! Urut kulit kepala dapat melancarkan peredaran darah pada kulit kepala dan membuatkan rambut kita tumbuh dengan cepat. Lakukan tiga kali dalam seminggu! Tak payah pergi salun buat dekat rumah dengan kawan-kawan pun boleh?

MAKAN PROTEIN

via GIPHY

Selain kita menggunakan produk untuk luaran, dalaman pun kita perlu juga tau.. #Lunagirls pastikan produk itu mengandungi protein and nutrition yang bagus untuk rambut! Selain tu, korang banyak makan kekacang dan daging okay?

Ini adalah beberapa cara semula jadi yang korang boleh gunakan untuk panjangkan rambut dan lebih selamat tau! Jadi tak perlulah menggunakan bahan chemical yang banyak untuk menumbuhkan rambut, nanti lama-lama rambut kita pula yang akan rosak! Tak kisah rambut korang panjang, pendek, kontot, hitam, coklat atau hijau.. penjagaan rambut tetap penting!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Haa! Ikut Cara Ni Kalau Takut Powerbank Meletup!

Panasnyaaa! Habis Muka Dah Mula Breakout!