in ,

Aplikasi Whattpad? Apa Tu?

Sumber Gambar: http://imguramx.pw

Selamat petang! #Lunagirls tengah buat apa tu? Tengah kebosanan lepak tak buat apa-apa? Haa.. apa kata korang cuba aplikasi Wattpad! Alamak.. Tak tahu apa tu Wattpad? It’s okay girls, we got you covered! Meh LUNARIA terangkan dekat korang apa itu Wattpad!

CERITA PENDEK

via GIPHY

Wattpad adalah sebuah aplikasi digital penulisan! Kalau ada antara #Lunagirls berminat dan berbakat dalam penulisan, tak kiralah short story, puisi atau apa sahaja… korang boleh tunjukkan bakat korang dekat sini!

PELBAGAI KATEGORI

via GIPHY

Wattpad ada berjuta bahan bahan bacaan dalam berbagai Bahasa dan ia terbahagi kepada beberapa kategori! Korang sebagai pembaca ada hak untuk share dan simpan cerita yang korang minat! Selain itu, #Lunagirls boleh like and comment sebagai tanda sokongan dan semangat kepada penulis cerita tersebut!

TAMBAH ILMU PENGETAHUAN

via GIPHY

Oleh sebab ada berjuta bahan cerita yang dikongsikan dalam aplikasi Wattpad, ia akan membantu  #Lunagirls untuk tambah info baru dan buka minda tentang dunia! Dan yang menariknya, bila korang berinteraksi dengan penulis cerita yang di minat tu, maybe korang boleh jadi kawan? Hehe!

DOWNLOAD PERCUMA!

via GIPHY

Selalu kalau kita nak baca novel atau buku cerita pendek mesti kena beli.. tak pun pergi pinjam dekat library kan? Tapi kini tak payah pinjam atau beli lagi #Lunagirls.. sebab aplikasi Wattpad ni free ya!! So korang boleh baca macam tiada hari esok.. Haha!

#Lunagirls boleh dapatkan Wattpad ni di Play Store dan Apps Store! Nanti jangan lupa share favorite stories #Lunagirls okay.. Selamat membaca!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Oppsie..4 Habit Bahaya Untuk Telinga!

K-Variety Show #Lunagirls Kena Tengok!