in ,

Aplikasi Selesaikan Soalan Math? Senangnya!

Sumber gambar: www.dataanddonuts.org

Dalam dunia yang moden ni, there’s everything for everyone! Untuk homework mathematics korang pun ada! Haa, menarik kan? Sini LUNARIA senaraikan aplikasi matematik yang korang boleh cuba!

via GIPHY

 

MATHWAY

Aplikasi ni mempunyai langkah-langkah yang mudah untuk difahami dan yang paling best, aplikasi Mathway ada pelbagai jenis langkah dan jalan penyelesaian untuk algebra, calculus, trigonometry dan macam-macam lagi! #YASS

SOCRATIC

Tagline untuk aplikasi Socratic ialah “Homework… In a snap”! Korang yang ada soalan maths yang panjang-panjang tu boleh terus tangkap gambar soalan and terus dapat jawapan dan jalan penyelesaiannya sekali. Senangkan? Dan yang menariknya, untuk subject lain pun aplikasi  Socratic boleh tolong tau! Untungnya sekarang ada kemudahan macam ni!

PHOTOMATH

Nama pun Photomath, korang cuma perlu tangkap gambar soalan matematik and BAMM! Masalah matematik korang selesai! Aplikasi Photomath akan terus tunjuk jawapan yang sistematik untuk #Lunagirls! Wow! Lagi syiokk belajar matematik lepas ni!

So, korang give it a try okay? Kalau dah cuba korang boleh share dengan LUNARIA dan tag @Lunariamy di Instagram dan Twitter okay!

 

via GIPHY

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Eh Banyaknya Jenis Bra!

Jangan Jealous With My #GirlSquad