in , ,

Apa Nak Buat Dengan Kawan Yang Busy Body?

Sumber gambar: Lunaria

#Lunagirls pernah tak ada kawan yang busy body? Semua hal orang dia nak tahu dan tahu. Ala, dia version lebih kurang macam mak cik bawang.

Membawang saja kerjanya, sampai tak tahu benda yang dia cakapkan itu betul atau tidak. Kadang-kadang, kita pun kurang minat dengan perangai kawan yang busy body ini sebab apa? Sebab selalunya dia akan hebahkan cerita kita dengan orang lain. Apa nak buat dengan kawan yang macam ini? Okay meh sini, Zoe bagi idea dekat awak semua.

JANGAN LAYAN

Sumber gambar:

Biasanya orang yang busy body ini kalau dia tanya apa-apa kita jangan layan sangat. Kalau kita layan dia lagilah dia suka sebab dia boleh dapat banyak tea dari kita. Dia tak salah kalau dia nak tanya sikit-sikit, tapi kalau kawan korang jenis suka nak korek dan gali lagi rahsia itu sebaiknya berjaga-jaga. 

JAUHKAN DIRI

Sumber gambar:

Jauhkan diri bukan bermaksud palaukan dia. Maksud Zoe di sini adalah buat sementara waktu korang patut jauhkan diri korang dengan kawan korang dan buat-buat busy. Bila korang dah tunjuk kononnya korang sibuk dengan banyak hal, lama-lama dia pun lupa nak korek rahsia korang.

FACE TO FACE

Sumber gambar:

Cara paling mudah adalah korang hadap saja kawan korang dan cakap direct dekat dia yang korang tak suka cara dia nak tea dari korang lepastu suka terlepas cakap pula. Make sure yang kawan korang itu itu sedar diri jugalah lepas korang slow talk.

Jadi lepas ini, #Lunagirls boleh cuba cara yang Zoe kongsi dan kalau yang suka busy body hal orang lain itu, stop sajalah buat perangai macam itu. Nanti takut lama-lama disebabkan perangai awak yang busy body dan suka membawang itu, semua kawan lari dari hidup awak dan tak nak kawan selamanya. Hehe!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

No More Vagina Berbau ‘Ikan Masin’!

4 Jenis Makanan Untuk Ganti Kek Birthday