in ,

Apa Beza 4 Jenis Gajet Untuk Mendengar Ni?

Sumber Gambar: unsplash.com

via GIPHY

Zaman teknologi ni kita boleh nampak makin banyak gadget baru untuk memudahkan aktiviti harian! Kalau rasa bosan, earphone mesti jadi benda utama yang di cari kan? But, you girls tahu tak apa bezanya headset, headphone, earphone dan handsfree? Jom LUNARIA share ciri perbezaan antara keempat-empat gadget ni…

EARPHONE 

Sumber gambar: imilitis.com

Kalau korang nak tahu tahu, earphone tak ada microphone dan hanya ada earpiece sahaja! So kalau nak dengar lagu dalam train atau bus, #Lunagirls guna earphone okay? Kalau nak layan perasaan dengan pilihan lagu yang lebih menarik.. korang check out Playlist Hot X!

HANDSFREE

via GIPHY

Handsfree pula bezanya ada funhis microphone dan sebab ramai orang confuse antara earphone dengan handsfree! Bukan tu je, handsfree ada fungsi button kuatkan atau perlahan volume.. so korang boleh adjust volume waktu tengah on the phone atau dengar lagu!

HEADPHONE

via GIPHY

Kalau #Lunagirls kaki muzik dan memang all the time perlu dengar lagu, headphone akan jadi BFF korang! Sebab audio dia sangat power dan ada dalam fungsi bluetooth untuk mudahkan kita dengar lagu wireless! Tapi headphone tak ada microphone ya girls..

HEADSET

via GIPHY

Ni pula dalam kategori handsfree tapi dalam fizikal yang lebih besar! Headset boleh dengar lagu cuma tak ada fungsi microphone.. dan kebanyakan orang pakai headset waktu main game atau video call sebab audio lebih jelas untuk berbual okay girls?

LUNARIA tahu mesti ada antara #Lunagirls yang confuse dengan keempat-empat gadget ni semua. But it’s okay, maybe after baca artikel ni korang akan lebih faham and boleh la share info ni dengan kawan-kawan tau!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Potong Kaki? Beranilah Buat Ni…

Takut Tengok Perempuan Cantik? Fobia Apa Ni!