in ,

Ambil Masa 20 Minit Untuk ‘Pentingkan Diri’

Sumber gambar: Live.Learn.Inspire.Create

via GIPHY

Hi girls! Sekali sekala sangat penting untuk kita rehatkan and give some ‘me time’ for yourself! Dan korang kena sekurang-kurangnya luangkan masa selama 20 minit untuk buat sesuatu untuk diri sendiri  supaya dapat lapangkan minda dan manjakan diri! Harini LUNARIA kongsikan senarai aktiviti untuk korang luangkan masa pentingkan diri!

20 MINIT UNTUK MEMBACA

via GIPHY

As a student, kita sebenarnya perlukan masa 20 minit untuk revise setiap malam sebelum tidur. Sebab waktu malam akan membantu korang untuk ingat dengan lebih mudah! Selepas ini korang boleh cuba tips ini memandangkan SPM kan ada lagi beberapa lagi paper!

20 MINIT UNTUK BERSENAM

via GIPHY

Yup! #Lunagirls perlu 20 minit untuk bersenam! Writer The First 20 Minutes: Surprising Science Reveals How We Can Exercise Better, Train Smarter, Live Longer, Gretchen Reynolds ada tulis dalam bukunya mengatakan yang kalau kita lakukan 20 minit exercise everyday, mungkin kita akan hidup lebih lama! Bukan tu je, ia boleh juga tingkatkan otot dan metabolism dalam badan tau!

20 MINIT SESI LUAHAN PERASAAN

via GIPHY

Ada sesetengah orang segan nak share masalah dengan family, tapi apa kata korang ambil masa untuk dengar ‘curhart’ BFF! Tapi tak semestinya korang buat luahan perasaan, maybe korang boleh je berbual pasal study atau tentang konsert K-Pop tahun depan maybe? Hehe!

20 MINIT BEREHAT

via GIPHY

Yang ini merupakan 20 minit paling penting! Selepas seharian dekat sekolah,#Lunagirls perlu 20 minit untuk rest kejap mulakan aktiviti lain! Dengan cara rehat selama 20 minit, korang akan rasa lebih segar dan fokus untuk next task untuk hari tersebut.

Tak lama pun girls masa yang korang perlu spend! Lepas ini #Lunagirls jangan lua untuk ‘pentingkan diri’ 20 minit sehari  okayy!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tips Elakkan Jadi Mangsa Hack!

5 Jenis Sekolah Pelbagai Aliran Di Malaysia!